Disney-mesébe illő kastély várja újra a látogatókat a Dél-Alföldön

Hosszú évek rekonstrukciós munkálatai után március 20-án vasárnap megnyílik a látogatók előtt az újra régi pompájában tündöklő szabadkígyósi Wenckheim-kastély.

Fotó: Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram Facebook

A Békéscsabától alig 10, Gyulától 15 kilométerre található szabadkígyósi Wenckheim-kastély az ország legjelentősebb neoreneszánsz kastélyépületei közé tartozik. 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján.

Fotó: nöf.hu

Mesébe illő főépülete tornyokkal és loggiás terasszal, valamint összesen 365 ablakkal díszített. Előtte barokkos franciakert nyúlik el szökőkutas medencével, míg kiterjedt, 25 hektáros angolkertjét romantikus hidak és mesterséges tó teszi hangulatossá.

A kastélypark egész évben ingyenesen látogatható.

blank
Fotó: nöf.hu

A felújított kastélyban interaktív kiállítás várja az érdeklődőket. A Vendégségben Wenckheiméknél című tárlat felidézi a kastélyban tartott vendégségeket, melyek során a főúri világ ismert tagjai is megfordultak Szabadkígyóson.

blank
Fotó: nöf.hu

A kastély felújítására 2019 és 2022 között került sor a Nemzeti Kastélyprogram keretében. Március 20. vasárnap 10 órától újra várja vendégeit Szabadkígyós fő látványossága.

Elérhetőség
Wenckheim-kastély, Szabadkígyós
5712 Szabadkígyós, Áchim András utca 23.
Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10-18 óráig
+36 30 4301 810

Ha további felújított kastélyok nyomába erednél Magyarországon: