Új helyszínre költözik a Normafa Síház népszerű vendéglátóhelye

A tavasz első napsugaraival egy új időszak köszönt a Normafa Síház 90 év után megújuló épületére. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a Normafa Síház nem vész el, cserébe viszont minden részletében átalakul és újjászületik.

A Normafa Síház felújításra váró épülete.

Megújul a Normafa Síház

2021 novemberében pillanthattunk bele először a Normafa Síház megújuló épületének látványterveibe, melyeken jól látszik, új funkciókkal varázsolják élhetőbbé és természetközelivé az elidősödött és korszerűsítésre váró, ámde pótolhatatlan épületet. Régóta váratott már magára ez a mindenki számára izgalmas mérföldkő, hiszen a megújulás jegyében több elemében is eredeti állapotába állítják vissza az épületet.

Nem áll meg az élet a hegytetőn

Ezt a pozitív változást és jeles alkalmat megünneplendő, a Normafa Síház a költözést, a múltat és a jövőt egy kora délutántól estig tartó eseménysorozattal ünnepli március 13-án, vasárnap.

És azt, hogy az élet a hegytetőn sem ezen a napon, sem a későbbiekben nem áll meg, jól mutatja a 14 órától kezdődő, piciket és nagyokat elvarázsoló bábelőadás és az azt követő színes programok.

A fejlesztés az épületet az eredeti állapotába állítja vissza.

15 órától egészen 17 óráig  a Kaland Kicsit Másképp vezetésével egy izgalmas, 10 km-es túrán vehetünk részt a tavaszi erdőben, amit egy forró teával és egy tál Normafa Bográtsch-csal jutalmaznak a szervezők.

A kényelmes túrát Cyborg Templar ütemei alatt pihenhetjük ki, amit egész álló nap italakciók és a La Cabina ínycsiklandó finomságai fűszereznek meg.

Külön jó hír, hogy a fejlesztésekkel párhuzamosan, a felújítás alatt sem kell természetesen nélkülöznünk a Normafa finomságait: a megszokott helyen szerezhetjük be kedvenc rétesünket vagy lángosunkat akár.

Újdonságok a város felett

Hamarosan pedig mindössze 80 méterre, vadonatúj pavilonokban találjuk majd a beszélgetésekhez illő hideg és meleg italokat és a túrák után oly jól eső street food finomságokat.

A szomszédos Normafa Látogatóközpontban egy-egy finom falat mellett megejthetjük a baráti beszélgetéseket, teraszán elkortyolhatunk egy frissítő fröccsöt, a kellemes tavaszi időben energiával és napfénnyel is kellőképpen feltöltődhetünk.

Ha sportolásra adnánk a fejünket vagy egy hosszabb túrán után vágynánk felfrissülésre, a Normafa Látogatóközpont alagsorában teljes kényelemben használhatjuk az öltözőt, a zuhanyzót és az értékmegőrzőt.

A Normafa Síház finomságait áprilistól korszerű pavilonokból kínálják majd.

A jó idő beköszöntével pedig ugyanúgy adva a lehetőség, hogy a fák árnyékában pihenjünk és töltekezzünk egy-egy hosszabb hét után, érdemes tehát a Normafa Síház eseményeit figyelemmel kísérni, hogy első kézből értesülhessünk programjaikról.

A vasárnapi eseményről ezen a linken találtok bővebb információt.