Hamarosan virágba borul az országban egyedülálló hóvirágmező

Míg nyár közepén a látványos szentjánosbogártánc, tavasszal, a természet ébredésével, a mesés látványt nyújtó hóvirágünnep tartja lázban a természetkedvelőket, akik hamarosan hódolhatnak is szenvedélyüknek.

Fotó: Alcsúti Arborétum Facebook-oldala

Évről évre egyre népszerűbb programnak számít az Alcsúti Arborétumban megrendezésre kerülő hóvirágünnep. Nem véletlenül, hiszen kiszakadva a téli hónapok szürkeségéből, a négy fal közül sokaknak jólesik a friss levegőn sétát tenni és közben gyönyörködni a hófehér szőnyegként talajt beborító, szirmaikat bontogató hóvirágokban.

Fotó: Alcsúti Arborétum Facebook-oldala

Az arborétumban két és fél hektáron elterülő hóvirágmező fogadja a látogatókat, mely egyedülállónak számít az országban. Ráadásul a 2005 óta védettnek számító növény 7 hóvirágfajának 24 fajtájában egyszerre gyönyörködhetünk.

blank
Fotó: Alcsúti Arborétum Facebook-oldala

A 4-5 hétig tartó hóvirágünnep várhatóan február végén veszi kezdetét, ennek apropóján pedig az arborétum a hét minden napján 10 és 18 óra között tárt kapukkal fogadja majd a látogatókat. Mivel a hóvirágok nyílása függ az időjárástól, ezért amint aktuális lesz a tavaszváró ünnep kezdő időpontja, azt az arborétum honlapján, illetve Facebook-oldalukon teszik majd közzé.