Környezetbarát szellemben alakították ki Budapest legújabb pihenőparkját

Azt ígérik, mire beköszönt a tavasz, birtokba vehetik a városlakók Budapest legújabb, Duna-parti közparkját a III. kerületben.

Fotó: Budapest Városháza

Tavaly nyáron kezdődtek meg a munkálatok Békásmegyer rekreációs részén, a Pünkösdfürdő parkban, ahová egy környezettudatos, többfunkciós pihenőparkot álmodtak meg. Az eredeti tervek szerint a parképítésnek év végére kellett volna elkészülnie.

Néhány hónapos csúszással ugyan, de idén tavasszal átadják a 7 hektáros parkot, ami napvitorlás játszótérrel, esőbeállóval, sportpályával, kerékpáros pihenővel, kutyaparkkal és nem utolsó sorban közvécékkel várja majd a pihenni vágyókat.

Fotó: Budapest Városháza

A terület a Pünkösdfürdő utcától közvetlenül északra, a Kossuth Lajos üdülőpart és a töltés közötti rézsűterületen kerül kialakításra. Érdekessége, hogy a területet eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztották. A parkot használók igényei szerint annak egyes részei jobban elkülönülnek egymástól, az ott kialakított zónák más-más funkcióval rendelkeznek majd.

blank
Fotó: Budapest Városháza

A kertészeti munkák nagy része már befejeződött, vagyis a 685 fa, több ezer cserje és évelő többségét már elültették. Mindemellett a pihenőpark 1,5 km-es szakaszon biztosít majd árnyékot a nyári melegben.