Új vízparti köztér várja hamarosan a pihenni vágyókat Siófokon

Még 2019-ben kezdődött el a Sió-zsilip átépítéséről szóló projekt tervezése, aminek reményében Siófok új vízparti köztérrel gazdagodhat. A legfrissebb hírek szerint leghamarabb jövő ősszel vehetik birtokba a városlakók a megújult területet.

Látványterv: Homologue

Az elavult vízi létesítmény átépítésével az egykor elzárt, ipari terület helyén egy mindenki számára elérhető, városi közteret alakítanak ki, ahol a helyi lakosok és a Siófokra látogató turisták sétálgathatnak, biciklizhetnek, feltöltődhetnek.

A korábban elkerített zsilip elérhető közelségbe kerül az emberek számára, akik így azt is megfigyelhetik, hogyan működik egy ilyen szerkezet. A zsilippel elzárt sziget megnyitásával a siófoki városvezetés reméli, a területre vonzza az itt élőket. A későbbiekben biciklis hálózat kialakítását is tervezik.

Látványterv: Homologue

Siófok polgármesterének, Dr. Lengyel Róbert januári Facebook-posztja szerint gőzerővel zajlanak a Sió-zsilip felújítási munkálatai, amelyek leghamarabb 2023 őszére fejeződhetnek be.

A polgármester szerint az új zsilip a maga látványos éjszakai megvilágításával Siófok új turisztikai látványossága lehet.

Szintén felújítják a zsilip előtti Krúdy sétányt, valamint új duzzasztó épül a város déli részén, aminek hála magas vízszint várható a csatornán – ez a horgászok és a vízisportok kedvelői számára nyit majd új távlatokat.