Természetes építőanyagokat keresel?

Hiába, hogy már benne járunk a harmadik évezredben, és vele együtt minden modern kori vívmány a rendelkezésünkre áll, egyre nagyobb tendencia az emberek részéről, hogy visszatérjenek a természetbe és a természetes anyagok világába.

Sorra nyílnak a csomagolásmentes boltok, egyre nagyobb értéke van a kézműves termékeknek, amelyek helyi mesterek termékei, és még a panelrengeteg közepén is virulnak a közösségi kertek, ahol zamatos paradicsomok és friss fűszernövények teremnek.

Miért épp az otthonunk maradna ki ebből a folyamatból? Miért elégedne meg bárki is olyan építőanyagokkal, amelyek vegyszereket, ne adj Isten mérgező anyagokat tartalmaznak?

A BIOKAY vályogvakolatok gyártói erre az igényre éreztek rá a megfelelő időben!

A vályog reneszánsza

Számtalan csoport található a közösségi médiában is, amelyekben fiatalok, idősek vagy vályogházat, azaz klasszikus parasztházat keresnek, hogy azt felújítva új életet kezdjenek. Sok esetben nem is számít, hogy akár pár száz kilométerrel odébb kell költözni, ha amúgy álmaid házába térhetsz haza nap mint nap.

Így aztán nem hogy eltántorodnának az emberek a vályogfalaktól, hanem tanfolyamokon próbálják elsajátítani a vályogozás csínját-bínját.

Felmenőink nagyon is tisztában voltak azzal, hogy mi a tartós és természetesen egészséges, így nem csoda, ha az ideig-óráig tartó, cseppet sem minőségi anyagok helyett a természet felé fordulunk.

Annál is inkább érthető ez, hogy a természetes építőanyagok a környezetünkre sincsenek káros hatással, és mint tudjuk, a környezetvédelem az egyik legközpontibb téma napjainkban.

Gondoltad volna, hogy találsz olyan építőanyagot, ami tartós, és semmi kárt vagy veszélyt nem jelent sem a te egészségedre, sem pedig a környezetre?

Természetes szigetelés

Ahhoz, hogy minél hatékonyabban tartsd bent a meleget, kint a hideget, és fordítva, feltétlenül szükséges a szigetelés.

Hogy a vályogfalak levegőhöz jussanak, és ne kezdjen romlani az állaguk vagy épp ne kelljen a roppant kellemetlen penészedéstől tartani, a tökéletes szigetelést a minőségi szigetelő nádlemez jelenti, melynél természetesebb szigeteléssel aligha tudnád védeni otthonod falait.

Ha épp felújítást tervezel, vagy már épp benne is vagy nyakig, akkor feltétlenül érdemes kikérni a BIOKAY vályogvakolatok szakértőinek a véleményét, hogy a te otthonod is minél természetközelibb és ezzel emberközpontúbb legyen!

Az otthonod a várad legyen, ne az ellenséged!

Mindenki arról álmodik, hogy olyan háza legyen, amire nem kell folyamatosan költeni, mert minőségi alapanyagokból készült, és ahova öröm hazatérni, mert egész egyszerűen jól érzi magát ott az ember.

Épp ezért érdemes a természetes megoldások felé hajlani, hiszen a természet maga csodákra képes, miért hagynád parlagon heverni ezeket a lehetőségeket?

Akár tartósan tervezel az új otthonodban maradni, akár később el szeretnéd adni, mindkét esetben érdemes alaposan megcsinálni, nem spórolva az alapanyagokon, hiszen ez mindenképpen növeli az otthonod értékét!