Gyalogos és kerékpáros sétánnyal újul meg Újbuda Duna-parti szakasza

A napokban jelent meg a Budapesti Fejlesztési Központ felhívása, ami egy új gyalogos és kerékpáros sétány tervezésére irányul a XI. kerület kelenföldi Duna-partjának mentén.

Megjelent a Budapesti Fejlesztési Központ felhívása egy kelenföldi Duna-parti sétány tervezésére. A cél természetesen, hogy az eddig bejárhatatlan Duna-parti szakaszon egy egybefüggő sétányt hozzanak létre, ezzel is közelebb hozva a Dunát a fővárosiakhoz.

A tervezett sétány gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára egyaránt ígéretes lesz, akik így 3600 méter hosszan az Öböl utcától, csatlakozva a Galvani utcánál az új Duna-híd hídfőteréhez, átszelve a Keserű-ért juthatnak el az Árasztó úthoz, azon is túl pedig a Hosszúréti-patakon át a kerület határáig. A jövőbeni sétány tehát összeköti majd az elmúlt év két, ezen a területen kialakított fontos rekreációs bázisát, az Öböl utcai Dürer Kertet és a Valyo által 2021 őszén az elhanyagolt területen életre hívott, kikapcsolódásra alkalmas Árasztó partot.

A jövőbeni sétány körülbelül 20-30 m szélességű lesz és hozzá szervesen kapcsolódó lineáris zöld infrastruktúra rekreációs használatra teszi majd alkalmassá a területet. A tervezés során kiemelt figyelmet kap a lakosság tervezésbe történő bevonása, az itt élők által megfogalmazott igényeket igyekeznek majd beépíteni a tervekbe, ezért lakossági fórumokon, tájékoztató eseményeken és workshopokon is hozzá lehet majd szólni a február 22-ig beérkező tervekhez.