Karikagyűrű: hordani vagy nem hordani?

Manapság a párok többségének már az esküvő után megfordul a fejében, hogy tényleg a nap 24 órájában hordani kell a karikagyűrűt? Erre a nehéz kérdésre nincs gyors válasz, így picit jobban körüljártuk a témát.

Túl az eljegyzésen

Az első kő leeshetett mindenki szívéről, hiszen a nagy Ő feltette a kérdést, azaz biztos, hogy velünk képzeli el a jövőt. A másik oldalról pedig vége a remegő lábak időszakának, amikor az egyik legfontosabb kérdésre megkaptuk a hőn áhított “Igen”-t. De hogyan tovább? Kik, hogyan és mikor válasszák ki a karikagyűrűt?

A karikagyűrű kiválasztása mindig egy nehéz, kompromisszumokat igénylő feladat. Hiszen a pár tagjainak az ízlése különböző, így minden fontos szempontot számba kell venni és megtalálni a tökéletes ékszert. Fontos, hogy mindenki igenis tegye bele az egyéniségét, így garantáltan szívesen hordja egész életében.

Választás tekintetében változatlanul népszerűek az arany karikagyűrűk, de egyre nagyobb teret hódítanak a fehér- és a rózsaarany karikák is. Azoknak, akik nem tudnak dönteni, a legjobb, ha kombinálják a 3 árnyalatot. Sokan kedvelik az ezüstöt is, de mivel nem egy strapabíró fém, így könnyen deformálódik és karcolódik a mindennapi használatban.

Mindig hordani?

Az esküvői szertartás során a karikagyűrű felkerül a jobb kéz gyűrűsujjára, amit azután a többség élete végéig hord. Egyrészt mert ez a megszokott, másrészt pedig, mert ha ránéznek, felidézik magukban az esküvő legkedvesebb perceit és eszükbe jut, hogy milyen jó is az, hogy vannak egymásnak. Igazán szép és jó áron lévő karikagyűrűért keresd a Gyűrűgurut, garantáltan nem fogsz csalódni!

Korábban a karikagyűrűt a sírig viselte a pár, sőt ha valaki megözvegyült, az a volt partnere gyűrűjét is a sajátja mellé húzta. Ez bár nagyon szép gesztus, de valljuk be, ma már nemigen akad rá példa. Sőt a párokban egy egészen új kérdés motoszkál.

Napjaink egyik leggyakoribb kérdése, hogy a karikagyűrűt vajon a nap minden percében viselni kell? Tehát ha egyszer felkerült az ujjra, akkor azt onnan nem is lehet levenni? Szerencsére ez egyáltalán nincs ennyire kőbe vésve, hanem rugalmasan kezelhető. Persze a legjobb, ha olyan karikát választunk, ami minden részletében megy a stílusunkhoz és a mindennapi öltözködésünkhöz. Azonban még ilyenkor is előfordulhat, hogy olyan alkalom adódik, hogy olyan ruhát kell viselni, amihez nem megy az ékszer, de ebben az esetben vagy megválunk tőle egy időre, vagy épp elfogadjuk, hogy nem passzol az öltözékünkhöz.

Tehát a karikagyűrűk tekintetében sincs semmilyen alapszabály, amihez mindenáron tartani kellene magunkat, így maximálisan szubjektív a gyűrűk viselése. Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy az eziránt való érzéseinket érdemes egyezteti a partnerünkkel, nehogy sértődés legyen a vége, mert rosszul esik neki, hogy nem viseljük a szerelmünket kifejező ékszert.

Tehát viselje mindenki úgy, ahogy az számára komfortos!