5 új társasjáték 2021-ből, ami karácsonyi ajándéknak is tökéletes

Nincs jobb ajándék az együtt töltött időnél, amit könnyedén minőségivé lehet varázsolni: csupán egy jól megválasztott társasjáték kell hozzá.

Lombkorona

A trópusi esőerdők lenyűgöző világába kalauzol ez a gyors, ugyanakkor komplex kártyajáték, amelyet maximum négyen lehet játszani. A 30 perces partik célja, hogy minél magasabb fákat neveljünk, és minél több állatot beköltöztessünk a fák óvó árnyékába. A kártyajátékot számos játékszabály nehezíti, amelyek megértésekor talán arra is ráébredünk, milyen összetett is valójában egy esőerdő ökoszisztémája.

8 éves kortól

Ügynökség

A kilencvenes évekbe repít vissza az Ügynökség fantázianevet viselő kooperatív társasjáték, amelyben a játékosoknak egy csapatként kell a rejtély nyomába eredniük. A játék szerint a maximum négy fős csapat tagjai kilencvenes évekbeli, társasjátékozó tinédzserek bőrébe bújnak, akik egy garázsvásáron rejtélyes társasjátékra bukkannak. A történet képregény formájában bontakozik ki, míg a játékszabályok fejezetenként változnak.

8 éves kortól

blank

Mysterium Park

A Dixit kiadójának új, nyomozós társasjátékában egy elsőre vidámnak tűnő, sötét titkot rejtő cirkusz díszletei között kell ráébrednie a játékosoknak, ki gyilkolta meg a park néhai igazgatóját. A körülbelül fél órás játékidő alatt médiumként kell segítenetek a látomáskártyákat küldő szellemnek, hogy leleplezhesse, ki és hol ölte meg az igazgatót.

10 éves kortól

blank

Time’s Up – Party

Az Activityhez hasonló, annál jóval pörgősebb Time’s Up – Party hosszú, nevetéssel eltöltött órákat ígér az egész családnak. A legfeljebb 12 fő részvételével játszható partikban két csapat játszik egymás ellen. A játékosok dolga mindössze annyi, hogy először körbeírják a szavakat, majd csak egy szóval utaljanak rájuk, végül pedig elmutogassák őket úgy, hogy a csapattársak mielőbb rájöjjenek a megfejtésre.

12 éves kortól

blank

Praga Caput Regni

A Praga Caput Regni összetett társasjáték résztvevői a XIV. századbeli Prága gazdag polgáraivá avanzsálódnak, akiknek célja a grandiózus városépítésbe fogó IV. Károly király kedvére tenni. A 12 éves kortól élvezhető játék akár 150 percig is eltarthat, amíg a polgárok igyekeznek hozzájárulni az építkezésekhez, egyben növelni vagyonukat.

12 éves kortól

blank

Forrás: Gémklub