Leleplezzük a titkot a legjobb irodai nyomtatóról

Egy iroda megfelelő napi működéséhez szükség van nyomtatóra. Szerződések, bérpapírok, számlák, rengetegféle dokumentum nyomtatása történik, amit egy megfelelő nyomtatónak gond nélkül el kell látnia.

A TonerPartners.hu kollégiái segítenek kiválasztani az igényeidhez leginkább alkalmas eszközt, hogy sokáig leld örömöd a készülékedben.

Színes vagy klasszikus fekete-fehér?

Az irodai tevékenységekhez általában nem szükséges a színes nyomtató beszerzése, hiszen zömmel fekete-fehér, szövegalapú iratokat nyomtatunk.

Viszont az hasznos, ha az eszköz megbirkózik a kétoldali nyomtatással (esetleg még a szkenneléssel is), és viszonylag gyors a nyomtatási sebessége.

Az külön jó hír, ha emellett még gazdaságos is és megbízható.

Technológiai különbségek

A nyomtatási eljárások jelentősen eltérnek egymástól, ami kihat arra is, hogy milyen gyorsan és milyen dokumentum nyomtatására alkalmas egy készülék.

Színes nyomtatásokhoz a tintasugaras nyomtatókat ajánlják elsősorban, mivel élesebben tudják a különböző színárnyalatokat láttatni. Alkalmankénti nyomtatásra, otthoni használatra ajánlják azoknak, akiknek a magas minőségre megéri egy kicsit nagyobb összeget áldozni.

A lézernyomtatók alkalmasak nagyobb mennyiségű dokumentum nyomtatására, ezért inkább az irodai környezetben tudnak jól teljesíteni.

A TonerPartners.hu webshopjában számos minőségi nyomtató festék közül válogathatsz, akár tintasugaras, akár lézernyomtatód van.

Tegnapra kéne…

Ismerős? Egy nyomtató esetében, ahol többen is használnak egy eszközt, kifejezetten előnyös tulajdonság, ha a többoldalas dokumentum pikk-pakk elkészül, és nem torlódik fel kígyózó sor a nyomtatásra elküldött iratokra várva.

A nyomtatási sebességet általában az egy perc alatt kinyomtatott fekete-fehér lapok számában mérik, ez némely készülék esetében eléri a 60 oldal/percet is.

Gazdaságos nyomtatás?

Ellentmondásosnak tűnhet már maga a kérdés is. Hiszen a nyomtatónak olyan állandó fenntartási költségei vannak, mint amilyen a festékkazetta vagy a karbantartás. Ezért fontos, hogy körültekintően válaszd ki a készüléket megvásárlás előtt, pontosan meghatározva, hogy hányan, milyen gyakorisággal, mekkora adatokat fognak nyomtatni.

Az irodai használatra ezek miatt a szempontok miatt általában valamilyen lézernyomtatót vásárolnak.

Igaz, hogy a tonereket magasabb összegért lehet beszerezni, mint a tintapatront, viszont magasabb is az űrtartalmuk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg egy tintapatron 500 oldalnyi dokumentumot tud kinyomtatni, addig a lézernyomtató 2000 oldalt.

A tintasugaras nyomtatók hátránya, hogy a festék könnyen beszárad, vagy a festék eltömíti a fúvókákat, ezzel szintén meghiúsítva a nyomtatást.