Különleges LED lámpák a falakra, avagy szépítsd dekoratív és modern falilámpákkal otthonodat!

A lámpákra sokan inkább csak úgy gondolnak, mint egy szükséges eszköz, amely fényt hoz a sötétségbe. Habár véletlenül sem szeretnénk megkérdőjelezni a lámpák funkcionalitását, mégis rá szeretnénk irányítani a figyelmet arra, hogy a lámpa legalább olyan fontos dekorációelem, mint amennyire fontos az, hogy világítani tudjon.

A lámpa, mint dekorációs elem

A lámpákról elsőként általában a mennyezeti csillárokra, illetve az állólámpákra szoktunk asszociálni, hiszen némileg ritkábban használjuk a fali típusúakat. Pedig bármilyen lámpáról is legyen szó, ha az egy dekoratív darab, akkor mind használatban, mind használaton kívül képes magára vonni a figyelmet.

A modern mennyezeti lámpák szó szerint képesek arra, hogy uralják a teret, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. Ugyanakkor a falilámpáknak is komoly dekorációs jelentősége van.

Gondoljunk csak arra, hogy megvilágíthatunk vele egy képet, egy tükröt, de akár a kanapé fölé is helyezhetjük, hiszen egyes modellek akár modern szobrokként is képesek megállni a helyüket.

Hova érdemes falilámpát helyezni a lakásban?

A Lightmyhouse.hu fali lámpái tehát tökéletesek ahhoz, hogy hangulatossá, izgalmassá tegyük velük a teret, legyen szó nappali időszakról, vagy éjjeli sötétségről. A különleges formatervezésű fali LED lámpákkal megvilágíthatod, és egyben díszítheted is a folyosót, a közlekedőt, de a nappaliban is találsz neki megfelelő helyet, s akár még a hálószobába is egyedi hangulatot csempézhetsz vele.

Megkérdőjelezhetetlen a falilámpák szükségessége ott, ahol lépcsők vannak, hiszen a jól megvilágított lépcsőfokok képesek csökkenteni a balesetek valószínűségét is.

Miért fontos a LED technológia?

A LED technológiának elsődleges jelentősége az, hogy sokkal energiatakarékosabb, mint a hagyományos izzókkal működő lámpák. Emellett azonban más előnyöket is a számlájára írhatunk. Így például a LED lámpák élettartama nagyon hosszú a hagyományos izzókhoz képest, illetve még arra is lehetőség adódik, hogy a fény színhőmérsékletén változtassunk, mindig az igényeinknek, illetve a funkciónak megfelelően.

A fehér, hideg fényben könnyebb dolgozni, tanulni, mert segít abban, hogy frissek maradjunk. Ezzel szemben a meleg, sárga fény hangulatos megvilágítást hoz, amelyben kellemes a lazítás, és még a levegő hőmérsékletét is melegebbnek, a szobát pedig barátságosabbnak mutatja.

Milyen otthonokba illenek a fali LED lámpák?

A fali LED lámpák dekoratívak és modern megjelenésűek. Ennek ellenére nemcsak a modern otthonokban mutatnak szépen. Tökéletes kiegészítői lehetnek a minimalista, a napjainkban oly népszerű skandináv, a klasszikus, az avantgárd, vagy akár az eklektikus stílusnak is, sőt, némelyik még a gyerekszobában is tökéletesen fog mutatni.

Ráadásul a gyerekek is nagyon szeretni fogják, hiszen még olyan is van köztük, amelyet kedvükre formálhatnak.