Apple iPhone SE: 2020 egyik kedvenc telefonja

Az Apple iPhone SE név ismerős lehet azoknak, akik már évek óta követik az Apple telefonokat. Egészen 2016-ig kell visszamennünk az időben, amikor is ilyen néven piacra dobta új telefonját az almás cég. De mi most nem erről a készülékről fogunk beszélni, hanem ennek egy újragondolt változatáról 2020-ból. A kettő közel sem ugyanaz. Ha ismered az eredetit, akkor mindjárt fogod is látni, hogy miért.

Apple iPhone SE: Régi külső, új belsővel

Az egyik legkedveltebb telefon volt 2020-ban az újragondolt iPhone SE. Ez a telefon tulajdonképpen egy hibrid. Akkor készült, amikor már elérhető volt a 11-es széria, és folyamatban volt a 12-es. Mégis gyakorlatilag egy iPhone 8-as kinézetet kölcsönöztek a készítők úgy, hogy belepakolták a finomságokat a 11-es szériából.

Érdemes kiemelni, hogy amit valóban nagyon eltaláltak, az az ára. Egy olyan kompakt iPhone készüléket kaptunk így végeredményképpen, ami megfizethető. Kíváncsi vagy már rá? Keresd a CoolMobile.hu oldalán az új kedvencedet, az Apple iPhone SE-t!

A13 Bionic

Az SE megjelenésekor létező legerősebb chipet kapta meg, azaz átültették bele a 11-es szériában megtalálható A13 Bionic chipet. Ez pedig nagy húzásnak bizonyult az almás cégtől. Így a legerősebb belsőt kaphatja meg az, aki egy kompakt, már-már retro kinézettel rendelkező iPhone-t szeretne.

Bármit is szeretnél csinálni a telefonnal, az garantáltan akadásmentes lesz, egyszerűen hasítani fog. A CPU segítségére lesz a gördülékeny működésben az Apple 4 magos GPU-ja is, ahogy a 3 GB RAM is. Használhatsz bármilyen alkalmazást, játssz a legújabb játékokkal, vagy dolgozz a kiterjesztett valósággal, garantáltan nem lesz vele gondod!

Kiváló kép és videó

A fejlett kamerarendszer és a bivalyerős A13 Bionic processzor kiváló képminőséget és videóminőséget eredményez. Bele került a készülékbe a Portré mód is. Ez szoftveresen elmossa (a kívánt mértékig) a már említett fejlett hardvernek köszönhetően (akár utólag is) a hátteret. Így ki tudod magad is emelni a környezetből egy-egy szelfi készítése közben. Emellett a tökéletes kép elkészítésében segítségedre lesz a hatféle stúdió effekt és a megvilágítás módosításának lehetősége is.

A videó minősége is kiemelkedő lesz. Ezzel a készülékkel már 4K videókat is készíthetsz, ráadásul kibővített dinamikatartományban. Így nem lesz gondod az árnyékos és fényesebb részekkel sem. Ha fotózás közben jössz rá, hogy inkább videóznál, gyorsan tudsz váltani. Csak nyomd hosszan az exponáló gombot.

Bírja a strapát!

1 méteres mélységig akár 30 percig is vízálló az Apple iPhone SE, így valóban bírja a gyűrődést. De ez igaz az akkumulátorára is, mely akár 13 órányi videónézést is kibír egyhuzamban, töltés nélkül. A 18W-os györstöltéssel pedig fél óra alatt 50%-ot vissza is tölthetsz, mielőtt lemerülne a telefon. A kiváló és erős chipnek, és az akár 256 GB-os háttértárnak köszönhetően egy jól használható okostelefont kapunk az Apple-től.