40+ izgalmas program az október 23-i hétvégén Budapesten és környékén

2021-ben szombatra esik október 23-a, így rövidebb lesz a hétvége, mint szeretnénk. Kárpótolhat bennünket a temérdek program, ami vár bennünket Budapesten és környékén.

Csütörtöki programok Budapesten és környékén (2021. október 21.)

Csapda a neten filmvetítés a Bemben

Filmrendezői kezdeményezésre három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé.

Cory Henry: Best of Me – Liszt Ünnep / Müpa

A világhírű New York-i muzsikus, Cory Henry újra és újra feladja a leckét azoknak, akik valamilyen stílus kategóriái szerint kívánják jellemezni frenetikus, ellenállhatatlanul spontán és virtuóz zenéjét. A Liszt Ünnep további programjai elérhetőek: ITT!

2021 október 23 programok Budapest: Liszt Ünnep

JUNGLE IN THE NIGHT°

A Földünkért világnap alkalmából kizárólag erre az alkalomra kreált különleges ízvilágú italok készünek, amiket kedvezményes áron kóstolhattok meg. Mindeközben pedig egész este szólnak a dobok.

Wake Up 1230 – budapesti lemezbemutató koncert • ROBOT

A szoros barátságból született supergroup a Wake Up 1230 zenekar első lemezét mutatja be a ROBOT-ban.

Budapest programok október 23: Wake up 1230 koncert

Tattoo You 40 • Stoned – 100% Rolling Stones

A Rolling Stones: Tattoo You című albuma megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli a hazai Stones tribute banda, a Stoned (Jókay Árpád – gitár, ének, Bacsa Gyula – zongora, Bereczki Zoltán – bass, Zsiros Csaba – dob), kiegészülve Dudinszky Zoltán szaxofonossal.

Amoeba, Marlboro Man, Ricsárdgír, The Anahit,… a BUSH 2021-en (csütörtök-péntek)

Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba (Gödör, Turbina) és különleges helyszínekre viszik el az új kedvenc zenéidet. Csak, hogy elmondhasd: ott voltam, before it was cool. Események és koncertek: ITT!

Pénteki programok Budapesten és környékén (2021. október 22.)

Őszi tökdíszkészítő workshop

Őszi tökdísz készítő délutánra invitálnak titeket, ahol 2 óra leforgása alatt te magad egyedi tökdíszt készíthetsz. A workshop mellett ínyenc szendviccsel és újhullámos kávéval is várak a Sarki Fűszeresnél.

Pi’erre Bourne – Akvárium Klub

Korunk egyik legizgalmasabb producere és előadója érkezik az Akvárium Klubba, aki korábban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Kanye West, Playboi Carti, Lil Uzi Vert, 21 Savage, Trippie Redd és Lil Yachty.

MADAM megnyitó

Ha alszik a város, ébred a MADAM. Október 22-én az éjszaka szépsége végre lerántja magáról a leplet. Bársony függönyök, lüktető ütemek, neon és rúzs – éjjelente mindez eggyé válik a Kazinczy 21-ben.

Éjszakai bunkertúra Csepel Művekben

A Csepel Művekben kanyargó éjszakai bunkertúra az egyik legerősebb üzemi óvóhelyi rendszert mutatja be föld alatt és föld felett, tömegóvóhelytől egészen a kórházbunkerig. A légitámadásokat túlélőkről készített dokumentumfilmek mellett ráadásul a kiállított eszközök egy részét ki is lehet próbálni, a lehető legteljesebb élmény érdekében.

blank

Ripoff Raskolnikov Band // Barlang, Szentendre

Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.

Kontroll Csoport 40 az A38-on

Még egy ráadás koncertet ad a 40 (+1) éves Kontroll Csoport, ezúttal az A38 hajón. Könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó alkalom.

Frenk akusztik

A multiinstrumentalista zenész (ének, dob, gitár, billentyűk) zenekara mellett különleges alkalmakkor egyszálgitáros koncerteket is ad. Ez is egy ilyen alkalom.

Október 23 programok 2021: Frenk koncert

The PinUps feat. Ludditák // Mika

A PinUps egy 2014 óta létező, mára már héttagú punk-rock csajbanda, kemény, lendületes és vidám kisbetűs zenekar. Sirassátok velük együtt a Mikát!

Lecsó és Kolbász Fesztivál (péntek-vasárnap)

Ízletes paprikák, különböző méretű és színű paradicsomok. Október 22. és 24. között csapjatok együtt bele a lecsóba!

Programok október 23-án, szombaton Budapesten és környékén

Ünnepi piac a Rómain, nosztalgia játékok, birkapörkölt, zsibi, fánksütés

Október 23-án a piacozós életérzés mellett az 50-es évek hangulatát idéző nosztalgia játékokra hívják a nagyobbakat, felnőtteket. Lesz memóriajáték, golyózás és gombfoci is.

Utcazene Fesztivál A Tompán

Feltörekvő, fiatal tehetségekből álló zenekarok töltik meg élettel október 23. szombaton egész nap a Tompa utcát. Több helyszínen hallgathatsz bele a legkedvesebb dallamokba, a ropogó mikrofonba, a pendülő húrokba. Add le szavazatod a kedvenc formációdra a Paletta előtti gitártokban, a nap végén ugyanis a közönségkedvencek komoly pénzdíjat kapnak.

Őszi Divat PLACC a Hello Budában

A Divat PLACC egy közösségi vásár, mely közös platformra hozza a divat és dizájn különböző ágazatának tervezőit, emellett lehetőséget ad gardróbfrissítőknek is.

2021 október 23 programok Budapest: Divat placc

Asztro-matiné ‘Kísérletek’ – csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Izgalmas, játékos csillagászati bemutató, ahol minden kérdésedre választ kapsz.

Szüreti mulatság borkóstolóval, lovaskocsizással és utcabállal

Kora délután, egy tüzes pálinka elfogyasztása után, kilátogathattok lovasfogattal a ráckevei Erdős Pincészetbe, ahol bemutatásra kerülnek a borkészítés helyszínei, eszközei, majd 8 féle bort kóstolhattok. A vacsora bográcsban elkészített szürkemarhapörkölt, mely alatt és utána az utcabálon élőben zenél: Ispán Imre és Ani.

Gőzfelhős kirándulás Esztergomba

A gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhattok, és megismerkedhettek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával.

Budapest programok október 23: gőzfelhős kirándulás

Art&Design Market

A Stifle Ház ad helyet a hazai tervezőknek, képzőművészeknek és designereknek, hogy bemutassák legújabb alkotásaikat, beszélgessünk velük és akár hazavigyük egy-egy alkotásukat. A kiállítás mellett workshopok, beszélgetések, divattrendekről szóló előadások és minikoncertek várnak még.

Nők útja a parlamentbe városnéző séta

A 20. század Európája egyre több női élsportolót, alkotót és politikust ismer el. Magyarországon azonban a Horthy-korszak politikai rezsimje újra igyekezett a nőket visszaküldeni a családi tűzhely mellé, és őket kizárólag honleányi és anyaszerepben láttatni. Ezen a sétán azok nyomába eredhettek, akik mindebbe nem nyugodtak bele.

Ha egy másik sétára vágysz az október 23-i hétvégén:

PestiS session

Mikrofonok, samplerek és lemezjátszók! Newschool, trap, boombap, funky, 100% UG!

Éjszakai tekerés – Forradalom

Ha egy kellemes városi csavargásra vágysz szombat este, akkor itt a helyed! Ha nem láttad még Budapest éjszakai arcát két kerékről, vagy ha láttad már sokszor (és imádod), akkor azért!

Egy nappali biciklitúra is szuper hétvégi program lehet:

Garda-Benkő Trió a nagymarosi Danuban október 23-án

Garda Zsuzsa és Benkő Zsolt együttese az amerikai blues, jazz és funk klasszikusai mellett magyar nyelvű saját szerzeményeket is megszólaltat szenvedélytől pezsgő, nemzetközi fesztiválokon is dicsőített koncertjeiken.

Bardo – projekt

A berlini kabarékat, a New York-i, budapesti hajnali kávéházak cigarettafüstjét idézi meg az underground legeda, Bárdos Deák Ági koncertje.

Platon Karataev / dupla lemezbemutató az A38-on (szombaton és vasárnap)

A Platon Karataev második, Atoms c. nagylemeze bár hangzásban eltávolodik az első anyag számaitól, ugyanabból a magból építkezik. A dalok a zsibbadást, a lebegést és a dermedtséget járják körül, hiszen Pilinszky szavaival élve, mindannyian didergő atomok vagyunk.

Őszi Gasztroséta Etyeken (szombaton és vasárnap)

Élményszüret mindkét nap 10 órától nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel a Gasztrosétányon. A szüret zárásaként a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.

A legjobb hétvégi programok Budapesten: gasztroséta Etyeken

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2021. október 24.)

Termelői piac és tárkonyos csirkeragu + rétes ebéd

Olyan termelők kínálják portékáikat az Élesztőház udvarán, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!

Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, állat simogatással, kirándulással melyhez minden helyben adott.

A legjobb hétvégi programok Budapesten: Erdei piac

Időutazás a Budai-hegyekben a Pálosoktól – Városkútig

Egy izgalmas történelmi túrára hívnak titeket a Budai hegyek változatos világába. A túra visszarepít a 15. századba, amikor még Pálos szerzetesek éltek a rideg kőfalak között és Mátyás király kapaszkodott fel a hegyre, hogy az egyik itteni templomban imádkozhasson.

Ha magatoktól indulnátok útnak ezen az őszi hétvégén:

Tökfaragó nap a Gyarmati Dezső Uszodánál

Miután megtervezted és kifaragtad a család tökvicsoriját, áttérhetsz a mesesátorba, ahol újrahasznos bábelőadást nézhetsz végig a Figurina bábszínház előadásában.

EB OVO PLACC – Kiskedvencek vására

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre október 24-én az EB OVO PLACC, a kiskedvencek vására a Hello Budában.

Alsópetényi Szarvasgomba és Lagotto Fesztivál

Szarvasgombász kutyák kereső versenye, lagotto szépségverseny, szarvasgombás kézműves termékek és erdei gombák vására és kézműves piac vár titeket alsópetényi Prónay-kastélynál.

JazzBrunch a Katona K:antinban

Nem csak a jazz műfajában edződött fülek számára lehet érdekes ez a koncert, hanem a könnyedebb, populárisabb vagy akár a komolyzenét szeretőknek is.

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 50 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

blank

Rajk László a látványtervező | és a Délibáb

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés Rajk László filmes látványterveiről Bacsadi Zsófia filmkritikussal, György Péter esztétával és Hajdu Szabolcs filmrendezővel.

Programok az egész október 23-i hétvégén Budapesten

Budapest Street Archæology

A kiállítás a nemzetközi street art mozgalom honi vonatkozásait sorakoztatja fel az el-múlt 20 évből. Bemutatja meghatározó magyar alkotóit, projektjeit, tárgyi emlékeit és dokumentumait. A kiállítás célja az, hogy a gyerekek megismerjék a jelentős művészeti vonulatok közül a legfiatalabbat, remélve, hogy ennek hatására tudatosan fogják szemlélni lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

World Press Photo kiállítás

Nemzetközi zsűri által díjazott sajtófotók és háttértörténeteik a nagyvilágból. A 151 győztes pályamű több mint 74 470 alkotás közül került kiválasztásra, idén 4315 fotós pályázott összesen 130 országból.

Volt egyszer egy Északi kiállítás (utolsó két hét)

Október 31-én bezár a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi… c. időszaki kiállítása, így még utoljára várnak mindenkit, aki meg szeretné tekinteni a magyar vasúttörténet legendás járműveit, valamint múzeum új otthonát.