250 ezer adag étel rászorulókhoz való eljuttatását segítik a VakVarjú éttermek

A VakVarjú október 14. és november 4. között vesz részt az Élelmiszerbank 250 000 adag étel eljuttatását célul kitűző Együnk Egymásért programban.

A VakVarjú étteremcsalád a vendéglátószektor többi szereplőjével együtt 2020-ban bezárásra kényszerült a járványhelyzet miatt. A házhoz szállítás megkezdése után útjára indították a VakVarjú #szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésüket, mellyel céljuk az volt, hogy a tőlük is rosszabb helyzetben lévő családokat, gyermekeket lehetőségeikhez mérten támogatni tudják. Rászorulóknak digitális eszközöket adományoztak, de volt, hogy karácsonyi vacsorát készítettek 150 hajléktalan számára.

Ezúttal a VakVarjú a jubileumi Együnk Egymásért programhoz, a magyarországi gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú adománygyűjtő akciójához csatlakozik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre hívott kezdeményezés a rászorulók élelmezését segíti az őszi hónapokban.

Örömmel veszünk részt a programban, ami 250 ezer ételadag eljuttatását tűzte ki célul, mert hisszük, hogy együtt képesek leszünk minél több rászoruló étkeztetéséhez hozzájárulni. Az adományozó kampány nem csak egyszerű jótékonykodás: az Élelmiszerbank és kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett, ami iránt mi is elkötelezettek vagyunk. A kampánnyal korunk egyik legnagyobb problémájával, az ételpazarlással is felvesszük a harcot.” – mondta Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

A főváros négy VakVarjú éttermében készülnek ínycsiklandó ajánlatokkal, mégpedig külön erre az alkalomra összeállított Varjúséfek Együnk Egymásért menüjeivel. A vendégek bármelyik fogást is választják az ajánlatból, a VakVarjú 100 Ft-tal támogatja a programot.

Bővebb infó: www.elelmiszerbank.hu