Első repülőút és a reptéri parkolás

Az utazás mindannyiunk életében nagy szerepet játszik. Legyen szó egy rövid kirándulásról, hosszabb nyaralásról, esetleg üzleti útról, szinte mindenki életében elérkezik a pillanat, amikor az autóját a reptéri parkolóban hagyja, és elindul élete első repülőútjára.

Első alkalommal a fellegekben

Az első repülőút mindenki számára örök emlék marad. Fontos, hogy időben és megfelelően tájékozódunk a szükséges előkészületekről. Az első és legfontosabb teendő a repülőjegy lefoglalása, amely során különös figyelemmel kell lennünk az adatok helyes megadására. Egy-egy rosszul gépelt névből adódhatnak kellemetlenségek, de szerencsére ezt egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhetjük.

Az indulás előtt szükséges az ún. check in, ami a járatra való bejelentkezést jelenti. Legtöbb esetben online felületen is elvégezhető, akár mobilon keresztül. A check in eredményeként megkapjuk a beszállókártyánkat, amit mindenképpen magunknál kell tartanunk a személyazonosító okmányainkkal együtt.

Úti cél függvénye, hogy szükséges-e vízum beszerzése, ennek mindenképpen érdemes utánanézni. Nagyon hasznos lehet, ha van utasbiztosításunk, hiszen az utazás alatt felmerült egészségügyi ellátás költségeit fedezi. Az utasbiztosítás dokumentumait tartsuk magunknál végig, az utazás ideje alatt.

Minimum 2 hónappal az utazás kezdete előtt tájékozódjunk a szükséges védőoltásokról.

Poggyászok és a reptéri parkolás

A poggyászok méretére és súlyára való korlátozásokat mindig az adott légitársaság határozza meg. Ennek megfelelően a honlapjukon minden erre vonatkozó információ elérhető. Mindenhol egységes szabályozás, hogy a kézipoggyászban összesen 1 liter folyadék szállítható olyan kis flakonokban elosztva, melyek űrtartalma nem haladja meg a 100 ml-t.

A veszélyes anyagok és eszközök szállítása természetesen mindenhol tilos. A poggyászok megfelelő előkészítését követően érdemes reptéri parkolót foglalni a ferihegyi parkolóban, így az utazás ideje alatt autónkat is biztonságban tudhatjuk.

A Budapest Reptér Parkoló nonstop nyitvatartással várja vendégeit, és az ingyenes reptéri transzferjárattal 6-8 percen belül a reptérre szállít minket. A parkolóba érdemes a gép indulása előtt 2-2,5 órával érkezni, hogy kényelmesen elvégezzük a szükséges adminisztrációt, és biztosan időben az indulási szintre szállítsanak minket.

Érdemes reptéri parkolás szolgáltatást igénybe venni, mivel leszálláskor nincs más dolgunk mint egy rövid telefonhívást indítani a parkolónak, miután a transzferjárat ismét az indulási szinten, a 7-es zónánál vár minket. Az ügyfélszolgálat rendkívül segítőkész, és a fizetés is egyszerű. Akár készpénz, akár bankkártya áll rendelkezésünkre, a számlát rendezni tudjuk.

Legyen kellemes az utazás

Bármilyen célból is utazunk, gépjárművünk biztonsága miatt nem kell aggódnunk a reptéri parkoló jóvoltából. A területen kamerás biztonsági rendszer működik, és a ki- és behajtás is ellenőrzött.