Borítékológép, a fáradhatatlan munkaerő

A kézi borítékolás rendkívül monoton és lassú folyamat, különösen nagyobb levélforgalom esetén. Sok ügyféllel rendelkező vállalkozások, önkormányzatok és más állami szervek esetében ez gyakran előforduló jelenség, elég csak a hó végi számlákra vagy egyes adók kivetésére gondolni. Egy borítékológép szinte minden terhet levesz a vállunkról, a megfelelő paraméterek és beállítások után, teljesen elvégzi helyettünk a munkát.

A borítékológép a borítékolás teljes folyamatában segít

Egy modern borítékológép szinte minden szükséges funkció ellátására képes lehet, és nem jelenthet neki gondot akár a havi több milliós levélforgalom sem. Akár óránként több ezer levelet is képes borítékba helyezni, a szükséges mellékletekkel, például CD lemezzel együtt.

Természetesen minden borítékológép ára más és más, a leendő igénybevételnek vagy a szükséges működés komplexitásának függvényében. Viszont nem létezik az a levélmennyiség, amivel ne tudnánk megbirkózni, ha sikerül az igényeinknek megfelelő darabot kiválasztani. Nekünk mindösszesen annyi lesz a dolgunk, hogy a megfelelő borítékot és borítékolandó anyagot a gépbe helyezzük, esetleg pár paramétert vagy beállítást megadjunk számára. Innentől kezdve viszont a borítékolás már teljes egészében a borítékológép feladata lesz.

Akár egy teljes munkakört is kiválthat

A profi darabok azonban sok mindent automatikusan felismernek és érzékelnek, és így már a beállításokkal sem kell sokat foglalkoznunk. Lehetőség van olyan komplett rendszer üzembehelyezésére is, ahol a teljes folyamatot, a nyomtatástól és a megszemélyesítéstől kezdve a postázásig, a szoftverek és gépek végzik el. A megkötés mindösszesen annyi, hogy a boríték maximális mérete C/4 lehet.

Egy borítékológép segítségével tehát a borítékolás nagymértékben automatizálhatóvá válik, amellyel nem csak időt és energiát, de rengeteg költséget is meg lehet takarítani. Akár egy ember is elvégezhet olyan munkát pár nap alatt, amire korábban egy egész osztálynak hetek sem lettek volna elegendők.