A legjobb vízi sport ősszel is vár

Vissza vágyakozol a nyári vízpartok, vízi sportok hangulatára? Ne aggódj, egy SUP deszkával ősszel is meghódíthatod a vízpartokat!

Szerintünk a SUP az egyik legjobb vízi sport! Hogy miért? Mert az egész család számára kikapcsolódást nyújthat, minden évszakban. Ha gyerekkel, ha kutyával szeretnénk vízparti programot, akkor a SUP tökéletes választás. Sokan azt gondolják, hogy a nyár végével a SUP deszkát el kell rakni, de ez közel sincs így.

Mi az a SUP?

A SUP, más néven stand up paddle, egy kikapcsolódási forma, ami magyarul annyit jelent: állva evezés. Tengerpartokon, tó- vagy folyópartokon egy speciális szörfdeszka és egy evezőlapát segítségével bárki élvezheti a SUP előnyeit. Akár aktívan szeretnénk kikapcsolódni, akár relaxációs gyakorlatokat végezve, jógázva, a SUP az egész család számára kiváló vízi mozgásforma, tekintve, hogy állva, térdelve, de akár ülve is használható. Családunk mellett négylábú kedvencünkkel is evezhetünk: kutyával is SUP-olhatunk.

SUP ősszel? Lehetséges!

Az őszi evezésnél a legfontosabb, hogy legyél felkészülve. Csak napközben szállj vízre, este már ne menj ki, mert veszélyes lehet. Vedd figyelembe a hőmérsékletet, és azt, hogy az időjárás bármikor megváltozhat. Emiatt a váltóruha (vízbe esés esetén is), kötelező! Egy meleg SUP ruházat segít a hideg ellen, miközben hagyja, hogy szabadon mozogj.

Ősszel a folyópartokon, tavakon, de akár a Balatonon is deszkázhatsz egyedül vagy közösen barátaiddal, szeretteiddel. A Balatonon pedig  SUPshop Siófokban akár kipróbálásra és vásárlásra is van lehetőségetek, ha még nem rendelkeztek SUP-pal.

Ez a te sportod!

Miért a SUP? Mert a természet csodáit, az őszi színeket és a víz megnyugtató hangjait élvezve biztos te is kiszakadsz majd a szürke hétköznapokból.

Ha az őszi kalandok mellett a sportolás is fontos számodra, akkor is jól választasz: az egyensúly érzékedet javítja, az állóképességed növeli, mélyizmaid és felsőtested átmozgatja.