Sokoldalú, nemcsak sokszínű – Nasara kineziológiai tapasz

A Nasara kineziológiai tapasz rendkívül rugalmas, a bőrhöz hasonló szerkezetű, vastagságú és súlyú. Az alkalmazási területe nem csupán a sportsérülések megelőzésére és kezelésére korlátozódik, hanem a hétköznapi életben és a gyógyászati területen is egyre gyakoribb. 10 színben is kapható, sokan nem tudják, de ennek a jelentősége a színterápiához kötődik.

Nasara kineziológiai tapasz alkalmazási területei

Elsősorban az ortopédiai területen alkalmazzák, azonban számos egyéb esetben is használják. A térd-, boka- és vállízületi panaszok ugyanolyan jól enyhíthetők általa, mint a hát és a nyaknál jelentkező „feszültség”. A tép a fejfájás, neuropátiák, szklerózis multiplex és aszcitesz esetén is hatásos lehet, és a nyiroködéma esetében elősegíti a nyirokfolyadék eltávolítását.

A kinesio szalag tulajdonságai

A hatalmas ragasztóerő segítségével tartósan rögzíthető a kezelt területre, amely elsősorban a hőre lágyuló hatású akril ragasztónak köszönhető. Nagyon tartós, víz- és szakadásálló, ezért nem kell attól tartania, hogy a felhelyezés után rögtön leválna. Sőt, nyugodtan zuhanyzás közben is magán tarthatja anélkül, hogy a rögzítő hatás csökkenne. A légáteresztő és latexmentes tulajdonsága miatt az érzékeny bőrrel rendelkezőknek is gond nélkül ajánlott a használata. Hosszirányban rugalmas, így kiválóan alkalmazkodik a bőr „aktivitásához”.

Színterápia a Nasara kineziológiai tapasz használatával

A piros szín serkenti a keringést, segít az anyagcsere, keringési zavarok esetén, és támogató hatással van az alacsony vérnyomásra. A kék Nasara kineziológiai tapasz hideg színe nyugtató, hőelvonó és pihentető hatású. Ezért többnyire izomfeszültség esetén alkalmazzák. Az alapenergia színe a fekete, ami fokozza a vörös és a kék hatását. Az erőt és az akaraterőt jelképezi. A sárga pozitív hatással van a gyomorra és a májra, illetve gyulladáscsökkentő, anyagcsere-stimuláló és idegerősítő hatása is van. Ezek mellett kapható még rózsaszín, zöld, testszínű, lila, narancssárga és fehér színben is.