Keratinos hajhosszabbítás magas szakértelemmel

A hajunk kinézete, hosszúsága a megjelenésünk szerves részét képezi. Nőként azonban nem mindig vagyunk elégedettek azzal, amit a tükörben látunk. Van, amin persze egyszerűen tudunk változtatni, akár otthon is, saját kezűleg. Például a színén, a dússágán vagy azon, hogy a hajszálaink egyenesen vagy göndör fürtökben álljanak. De a haj hosszúság legfeljebb csak a speciális hajhosszabbítás technikákkal tudunk változtatni. Ehhez azonban a házi módszerek helyett érdemes felkeresni egy hozzáértő szakembert, aki profi végeredménnyel tud szolgálni. 

Mi a keratinos hajhosszabbítás?

A keratinról azt érdemes tudni, hogy egy olyan fehérje, ami a hajban is megtalálható. Tehát egy természetes „alapanyag”, amivel kíméletesen oldható meg, hogy a hajunk hosszabbnak tűnjön. Maga az eljárás úgy zajlik, hogy egy legalább 10 centiméteres területen a hajat tincsekre szedjük. Ezt követően a korábban kiválasztott póthaj tincseket az eredeti tincsekhez illesztjük, amit keratin ráolvasztásával fixálunk. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy a keratin a “ragasztó”, amivel fixáljuk a pót- és az eredeti hajat. A művelet nagyjából 2-3 órát vesz igénybe, de természetesen az időtartam nagymértékben függ attól, hogy valakinek mennyire dús a haja. Igény esetén a formázásra és a színezésre is sor kerül, amire szintén időt kell számolni. Fontos tudni, hogy a hajhosszabbítás nagyjából 2-4 hónapig lesz tartós, utána egy speciális szerrel le kell oldani. Amennyiben igény van rá, a leszedés után újra fel lehet tenni a póthaj tincseket.

Ezért ne próbálkozz otthon

hajhosszabbítás látszólag nagyon egyszerűnek tűnik, hisz póthajat kell felrögzíteni a saját hajunkra és kész is van a megfelelő hosszúságú hajkorona. Igen ám, de korántsem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal és technikával dolgozol. Ha például nem a sajátodhoz hasonló, természetes póthajat választasz, akkor az eltérés meg fog látszani. Továbbá az sem mindegy, hogy a tincseket milyen módon rögzíted. Ha a ragasztást nem természetes anyaggal oldod meg, akkor olyan kárt tehetsz a hajadban, amit aztán évekig tart helyre hozni.