Ez a tolóajtó rendszer megéri a pénzét

Egy normál tolóajtó esetében gyakran előfordul, hogy az átjárásra szolgáló szakasz nagyobbik része elzárva marad, ami bizonyos esetekben bosszantó lehet. Ennek okai az oldalrészek, melyek helyhez vannak kötve.

A record teljes mértékig nyíló rendszerével, melyet rövidítve TOS betűkkel jelölnek, sokkal nagyobb rész marad szabadon átjárható. A TOS rendkívül hasznosnak bizonyul vészhelyzet esetén, valamint akkor is, ha nagyobb méretű tárgyakat szeretne valaki egy adott helyiségből ki- vagy bemozgatni.

Ezzel a fajta nyílászáróval számos járműkereskedésben lehet találkozni, de fellelhetők bevásárlóközpontokban, nagyáruházakban, bútorüzletekben is, továbbá más nagy látogatottsággal rendelkező épületben is.

Hogyan működik a teljesen nyíló rendszer?

A record innovatív megoldása egy olyan lineáris tolóajtó rendszer, aminek ajtószárnyait és oldalszárnyait függetlenül az ajtószárny aktuális helyzetétől, kilencven fokkal el lehet fordítani. Miért jó ez? Mert a hagyományos nyitási mozgáson túlmutat ez a számérték, így vészkijáratként is kiválóan funkcionálnak az ilyen ajtók.

Érdekesség, hogy a már elfordított ajtószárnyakat annak érdekében, hogy el lehessen érni a tökéletesen nyitott állást, a fal irányába lehet tolni. Ennek betudhatóan az átjárót gyakorlatilag száz százalékosan szabaddá lehet tenni és ki is lehet használni.

Míg egy személyi bejáró sok esetben tűnhet szűknek, ezzel a technológiai újdonsággal át lehet alakítani széles átjáróvá. Építészetileg nem kell túl sokat ráfordítani, ha valaki ezt a megoldást választja, és szerencsére nem vesz igénybe túlzottan sok időt sem. Az ilyen átjárók akár rakodáshoz is kiválóak, de bizonyos ellátó járművek is könnyedén átférnek rajtuk.

Mi a helyzet a padlóval?

A tolóajtók kapcsán többekben felvetődhet, hogy nem problémás-e a padló. Nos, ez a technológia úgy került kidolgozásra, hogy az ajtószárnyak futósínjei azonos szintben futnak a padlóval.

Néhány mozdulattal megoldható, hogy normál tolóajtóként lehessen használni ismét, és ehhez nem kell hosszú percekig babrálni.

Milyen előnyei vannak ennek a technológiának?

Az egyik legfőbb előnye e technológiának, hogy az átjárónak mind a szélessége, mind pedig a magassága szükség esetében teljes egészében kihasználható. Jó hír, hogy a totálisan nyitott pozíció nem fáradtságos módon érhető el, pár mozdulat, és kész is ez az állapot.

Ahhoz, hogy vészkijáratként lehessen használni az ilyen típusú ajtót, tisztán mechanikai, úgynevezett kitörés (break-out) funkcióval vértezték fel. Ez megnyugvást jelenthet minden, az épületben tartózkodó személy számára, ráadásul a magas biztonsági követelményeknek is könnyen eleget tesz ez a megoldás.