Pihe-puha lágyság: babatextilek a középpontban

A világ legcsodálatosabb dolga egy kisbaba érkezése. Ilyenkor ösztönösen óvjuk, féltjük őt, bepólyázzuk, körbevesszük pihe-puhasággal. Vajon milyen babatextileket érdemes beszereznünk?

blank

Párnák és takarók – és minden más, ami melegít

A legfontosabb tárgy, ami nélkülözhetetlen egy kisbaba ápolásához, az a textilpelenka. Ebből érdemes minél többet beszerezni, köztük színes, mintás változatot is. A puha pamutpelus ugyanis nagyon alkalmas arra, hogy letakard vele a pelenkázólapot, vagy éppen csak ráterítsd gyermekedre, hogy meg ne fázzon.

Ám hidegebb időben már mindenképp bársonyos babatakarót használj e célra, hiszen ez védi legjobban a gyermeket. A Baby Lion bababoltban a textíliák között találsz univerzális takarót, mely speciális kialakításának köszönhetően használható mózeskosárban, babahordozóban, autósülésben és sportbabakocsiban is. Úgy tudod vele betakarni a picit, hogy észre sem veszi, a puha lágyság ölelésében csak még jobban fog szundizni. A könnyen mosható babatakarók mellé párna is dukál! Ebből is érdemes olyat választani, amit utazáskor is fel tudsz használni, a pillangó alakú minky párnák kimondottan ilyenek.

Pelenkák, kifogók, törölközők – textíliák a babafürdetéshez

Ahogy már írtuk, textilpelenkának lennie kell otthon, de kifogókra is szükségünk lesz a fürdetéskor. Ezek a nagyobb méretű, pamutból készült kendők nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, így gyorsan megszárítják a baba bőrét. Különböző színben és mintában kaphatók a bababoltokban, ha csomagban vásárolod, mosdatókesztyűt is kaphatsz hozzá. Ezzel érdemes fürdetni a csöppségeket, hiszen az ő bőrük még nagyon érzékeny, vigyázni kell, ne sértsük meg semmivel.

Célszerű még finom fürdőlepedőt is beszerezni, ez strandon, uszodában is jól használható. A fürdetés után pedig jön a tisztába tevés. Mind a pelenkázólapot, mind a kiságyban levő matracot borítsuk le vízhatlan lepedővel, hogy védjük a koszolódástól! Ezek is kaphatók a bababoltokban az ágyneműkkel együtt.

Babaágynemű a nyugodt alvásért

Az egyik legizgalmasabb dolog a gyermeket váró szülők számára a babaszoba berendezése. Ha megvan a szekrény, a kiságy és a pelenkázókomód, akkor kezdődik a babaágynemű kiválasztása. Érdemes átgondolni, milyen színű textíliát válasszunk, mert számtalan kiegészítő kapható még, amivel harmonizálnia kell a babapárnának, babatakarónak. Ott vannak például a fonott rácsvédők, melyek célja, hogy megakadályozzák a baba karjának beszorulását a rácsok közé. De gondolhatunk még a kiságyra akasztható zsebes tárolókra is!

Az ágyban is elhelyezhető babafészek nagyon praktikus, hosszú távon is kihasználhatjuk előnyeit, főleg, ha olyat választunk, mely kifordítható. A lényeg, hogy a pasztellszínű, apró mintás textilt részesítsük előnyben, ez lehetővé teszi a nyugodt alvást.

Amire figyeljünk még: a babatextíliák anyaga 100% pamut, biopamut vagy puha polár legyen, antiallergén minősítésű. Mivel sokat kell mosnunk őket, vásároljunk olyat, mely nem bolyhosodik!