Itt az utolsó hétvége, amikor még birtokba vehetjük a pesti alsó rakpartot

Idén utoljára, a szeptember 18-19-i hétvégén vehetik birtokba a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti alsó rakpart Eötvös tér és Közraktár utca közötti szakaszát.

Fotó: bkk.hu

A pesti alsó rakparton folyó munkálatok ugyan szeptember 18-ával új szakaszához érkeznek, ugyanakkor ez sem lehet akadály, hogy még idén utoljára ne élvezhessék a gyalogosok, a mozogni vágyók, a biciklisek vagy akár a babakocsival sétálók a rakpart egy részükre megnyitott, autómentes szakaszát.

A rakpartszakasz szombat reggel 6 órától vasárnap este 23 óráig áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére, értelemszerűen ezidő alatt a Lánchíd lábánál lévő Eötvös tér és a Boráros tér által határolt útszakaszra autóval nem lehet majd behajtani.

A szeptember 16. és 22. között megrendezett Európai Mobilitási Hét alkalmával, a szeptember 18-19-i autómentes hétvége kitűnő, ha nem a legjobb alkalom arra, hogy otthon hagyjuk autónkat és idén még egyszer utoljára birtokba vegyük a pesti alsó rakpartot és kihasználjuk annak minden pozitív hozadékát.