Szeptembertől kortárs novellák lepik el a város legforgalmasabb busz- és villamosmegállóit

A JCDecaux pályázatának köszönthetően, az elmúlt évekhez hasonlóan szeptemberben ismét kortárs novellák lepik el a forgalmasabb busz- és villamosmegállókat országszerte.

Az idei, immár negyedik alkalommal meghirdetett Álljon meg egy Novellára! buszmegállós novellapályázat nyertes alkotásai ez alkalommal a reményről és kiútkeresésről szólnak. A hagyományokhoz híven a szerzemények a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók országszerte.

Az idei pályázatban több mint háromezer alkotás szállt ringbe a mindössze 20 plakáthelyért, a novellák azonban most először nemcsak a megállók plakátfelületein, hanem a digitális kiterjesztésnek köszönhetően YouTube- és podcastsorozat formájában is megelevenednek majd, ezzel még nagyobb közönséget megszólítva. Idén szintén újdonság, hogy a kihelyezett plakátok izgalmas AR-technológiával kelnek majd életre.

A korábbi évekhez hasonlóan természetesen sok pályázat szólt a szerelemről, a szülő-gyermek viszonyról és a személyes útkeresésről, de rengetegen merítettek a járványhelyzethez kapcsolódó élményeikből is és reagáltak a jelenkor aktualitásaira. A háromtagú zsűri, Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós és Szabó Melinda az első díjat a Ha marad valami utánam című novella szerzőjének, F. Tóth Gergelynek ítélte oda. A második helyen az Első ajtó című írás végzett, melynek írója Vörös Szabolcs Gergelyné Lukács Andrea, a harmadik helyezést pedig a Szemem színei, Török Ábel alkotása nyerte el. A speciális különdíjat, a MagentaKraft mentorprogramjában való részvételt Párkányi Kornélia és Online című novellája kapta, melyben egy autista kisfiú online oktatásra való átállásának megható története rajzolódik ki.

A közönségszavazásra bocsátott alkotásokat ezen a linken lehet megtekinteni, illetve ugyanitt lehet a kedvencekre is szavazni, augusztus 31-ig bezárólag.