40+ zseniális program az augusztus 20-i héten a Balatonnál // 2021

Az augusztus 20-i hét igencsak gazdag lesz programokban a Balaton partján. Fesztiválok, koncertek, színházi előadások, túrák, gasztroélmények és persze tűzijátékok is várnak titeket a magyar tenger körül.

Programok a Balaton északi partján

Gödör Camp (2021. augusztus 14-19., Diszel)

A Gödör Camp a hamarosan újranyitó Gödör Klub második természetközeli, összművészeti fesztiválja augusztus 14-19. között a Diszeli Kúriában. Többek között olyan klasszikusok várnak itt, mint az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk és a Kontroll Csoport. Emellett kiállítások, pódiumbeszélgetések és gyerekprogramok is költöznek a Tapolca-közeli kúriába.

A részletes programért kattints IDE.

2021 augusztus 20 programok Balaton: Gödör Camp

Orlai produkció: Párterápia (2021. augusztus 16., Keszthely)

A Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő. Az orvos munkához lát, frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során ismerjük meg már nem is csak a páciensek, hanem maga a pszichiáter életét is. Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé.

Rozé, Rizling és Jazz Napok (2021. augusztus 16-22., Veszprém)

A Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus 13. és 22. között várja vendégeit Veszprémben, immár tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren. Az idén 11 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a „10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében fogadja a látogatókat. A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, melyek ingyenesen látogathatóak. A hagyományosabb ételek mellett a gasztronómiai kínálatban is teret kapnak a helybéli őstermelők és kézműves ételek.

Balatoni programok 2021 augusztus 20: Rosé, rizling és jazz napok

Badacsonyi Bor7végék (2021. augusztus 16-21., Badacsonytomaj)

A nyári hónapokon átívelő habzsi-dőzsinek és a hétvégék alkalmával megrendezett borgasztronómiai fesztiválnak otthont adó Badacsony ismét pezsgő kulturális színtérré válik, ahol az izgalmas programokat könnyed olaszrizling, a könnyűzenei koncerteket pedig úri kéknyelű vált majd a vulkánok völgyének szívében.

Bortúra Badacsonyban (2021. augusztus 17., Badacsonytomaj)

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás közben a badacsonyi családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerhetitek meg, pazar látvány kíséretében. Három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazdák bemutatják történetüket, a kóstolt fajtákat, miközben borkorcsolyákat is felszolgálnak. Útközben szakvezetők mesélnek a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az ott élő emberekről. A felkeresett borászatok eseményenként változnak.

VeszprémFest (2021. augusztus 17-21., Veszprém)

Hazai és nemzetközi sztárvendégekkel tér vissza a Balaton-felvidék legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, a világzene, a komolyzene, az opera, a jazz és a popzene krémjét színpadra állító VeszprémFest. Az augusztus 17. és 21. között megrendezésre kerülő fesztivál négy helyszínen várja a látogatókat, köztük az érseki palotához tartozó festői História Kertben és a Veszprém Arénában, a fellépők között pedig nem kisebb nevek szerepelnek, mint a négy évvel ezelőtt már teltházas koncertet adó Tom Jones, a 25. jubileumát ünneplő Cotton Club Singers, és az 50 éves LGT zenekar életművéből játszó Zenevonat.

2021 augusztus 20 programok Balaton: Veszprémfeszt

Zenés est Magyar Borival a Tagyon Birtokon (2021. augusztus 18., Tagyon)

Magyar Borit talán már be sem kell mutatni a Tagyon Birtok vendégeinek. Egy gitár (vagy ukulele), egy hang és garantált a szórakozás.

Naplementés gyógynövényismereti séta (2021. augusztus 18., Tihany)

A Tihanyi-félsziget földrajzi, és gyógynövény világát tekintve is rendkívül sokszínű. A résztvevők a sétán szerzett tudást otthoni környezetben is kamatoztathatják az ott is előforduló gyógynövényekkel kapcsolatban.

Helikoni Éjszakák (2021. augusztus 18., Keszthely)

Magyarország leglátogatottabb kastélyában, a Helikon Kastélymúzeumban ezen az estén különleges élmények, múltidéző kastélylátogatás várja a résztvevő vendégeket. A kastély ódon falai között komolyzenei koncert kerül megszervezésre a nagy bálteremben, az enteriőr kiállítás megtekintését követően pedig a program záróakkordja a fényjáték a kastély parkjában.

Ha kirándulnátok egyet:

Családi csütörtök a Balatoni Élményparkban (2021. augusztus 19., Csopak)

Felfedezni váró játékok sokasága vár idén nyáron is a Balatoni Élményparkban, gyermekek és szülők, kalandra vágyó fiatalok, kikapcsolódást kereső idősebbek garantáltan megtalálják a tartalmas időtöltést itt.

JazzFiesta (2021. augusztus 19., Balatongyörök)

Csütörtök esténként 20 és 23 óra között a kellemes Balaton-parti levegőt lágy jazzdallamok fűszerezik meg Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A Kossuth utcai templom alatt, elérhető közelségben a Balatonnal, szelíd fiestahangulat kíséri majd a júliusi-augusztusi estéket.

balatoni programok 2021 augusztus 20: Jazzfiesta

Pély Barna koncert a frissTeraszon (2021. augusztus 19., Badacsony)

Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Ezen az akusztikus koncerten saját magyar és angol nyelvű szerzeményei mellett néhány feldolgozást is előad majd.

Hévízi Bor- és Gasztrokorzó (2021. augusztus 19-22., Hévíz)

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén ismét bor- és gasztrokorzón kalandozhatunk Hévíz romantikus kis utcáin, tartalmas és friss nedűk, neves borászok, gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái és művészeti előadások társaságában, hangulatos zenei aláfestéssel kísérve.

A programok között keresd fel a legjobb szabadstrandokat:

Balatoni programok 2021. augusztus 20-án az északi parton

Egy apró kérés előadás // Tihanyi Szabadtéri Játékok (2021. augusztus 20., Tihany)

Arnold sikeres építész. Megkapta élete legnagyobb felkérését: tervezzen látványos toronyházat Párizs közepére. Minden oka megvan az ünneplésre, erre is készül feleségével és legjobb barátaival. Kathrin azonban váratlan hírrel érkezik haza; egy pillanat alatt az összes közép- és hosszabb távú tervük új megvilágításba kerül. A két házaspár olyan meglepő komikus játszmák és szópárbajok közepén találja magát, amelyeknek egyikük sem sejti a kimenetelét. Németországban nagy színpadi sikere volt a vígjátéknak, amely kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén és cinkos humorral.

Medencés augusztus 20. a 2HA-ban (2021. augusztus 20., Hegymagas)

Már már szokássá vált, hogy minden évben augusztus 20-án Török Csaba “bulit szervez”, amolyan barátit, egész naposat, medencéset. Most – regisztráció ellenében – mindenkit vár, aki a 2HA tágabb baráti körébe tartozik. Szakmázás, borok, pezsgők, kilátás, medence, gasztronómia…

Holdfénytúra a Follyban (2021. augusztus 20.)

Nem véletlen, hogy a Folly a Balaton édenkertje. A 8 hektáron elterülő örökzöld ligetben az ide látogatók könnyen kikapcsolnak a mindennapi pörgésből a százéves cédrusok, ciprusok, a sok ritka növény, fa és virág között, és akkor a balatoni panorámát még nem is említettük. Kevesen látták azonban az éjszakai Follyt, pedig az arborétum ilyenkor is él, a csillagok az égen kihagyhatatlan látványt nyújtanak. Idén nyáron is lehetőségetek nyílik a csillagok nyomába eredni a péntek éjszakai a vezetett sétákon. A holdfénytúrák sötétedés után, 21 órától indulnak, jelentkezni, adott napon a pénztárnál lehet, a kiegészítő jegy ára: 1500 Ft/fő (belépődíjon felül). Kellemes csillagászást!

2021 augusztus 20 programok Balaton: Holdfénytúra a Follyban

Tango Jazz Quartet a Pegazusban (2021. augusztus 20., Szentbékkálla)

Az argentín Tango Jazz Quartett európai turnéja során Szentbékkállát is útba ejti. Zenéjük ötvözi a tango dallamos és ritmikus mintáit a jazz harmóniájával és improvizációjával.

Balatoni Halpiac (2021. augusztus 20-22., Balatonakarattya)

A nyárral együtt a Budaörsi Halpiac is megérkezett a Balaton környékére, és elhozta Fishmonger legjobb halait és tengeri herkentyűit, hogy igazi mediterrán kikötői hangulatot vigyen a Magyar Tenger környékére. Minden héten péntek 12:00-tól egészen vasárnap 18:00-ig megtaláljátok standjukat Balatonakarattyán, a körforgalomnál, Nánásiék új kisboltja mellett, ahol az általatok választott termékekből meg is vendégelnek titeket egy kóstolóra. A csapattal szombatonként (9-15) a Tihanyi PIAC placcon is találkozhattok.

Balatoni Halpiac (2021. augusztus 20-22., Balatonakarattya)

A székely menyecske meg az ördög -népmese bábokkal (2021. augusztus 21., Fövenyes)

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár.

Népi mesterségek a Tájházban (2021. augusztus 21., Balatonkenese)

Júliusban és augusztusban a Balatonkenesei Tájházban minden héten egy-egy népi mesterséggel ismerkedhettünk meg. A sorozat utolsó alkalmán, augusztus 21-én, 10 órától a pékek birodalmába kalauzolnak el bennünket. A 2 órás bemutató után kézműves játszóház várja a család apraja-nagyját.

Wellhello koncert a Szigliget Várudvarban (2021. augusztus 21., Szigliget)

Fluor és Diaz augusztus 21-én újabb felejthetetlen koncertélménnyel készül a Szigligeti vár tövében, a Balaton felett.

Wellhello koncert a Szigliget Várudvarban (2021. augusztus 21., Szigliget)

Nyári holdfénytúra Badacsonyon (2021. augusztus 21. Badacsony)

A túra során lámpások fényénél, szakértők segítségével fedezhetitek fel az esti Badacsonyt szakvezetőnk segítségével. Megtapasztalhatjátok az esti hegy hangjait, élő és élettelen természeti értékeit. A Kisfaludy-kilátóba felérkezve nem csak a lenti fénylő településeket, az ezüsthíddal díszített Balatont csodálhatjátok meg, hanem kis szerencsével, hullócsillagot is láthattok, hiszen augusztus a csillaghullás hónapja.

Liliomkert Piac (2021. augusztus 22. Káptalantóti)

Annak, aki a Balaton-felvidéken jár, vasárnaponként Káptalantóti hangulatos piacán érdemes kezdenie a napot. Ott, ahol az asztalokon helyi termelők ínycsiklandozó finomságai sorakoznak, és szinte bele lehet harapni a friss sajtos pogácsa, gőzölgő tejfölös kenyérlángos illatába. A kiváló házi szörpök, mézes-magos sütemények, túrós-lekváros batyuk, sajtok és megannyi csábító harapnivaló mellett mázas csuprok, antik csecsebecsék és termelői borok kívánkoznak a nézelődők kosarába. Vigyázat, a piac különleges hangulata menthetetlenül magába szippant!

Festetics Vágta (2021. augusztus 22., Gyenesdiás)

A szinte egy egész nemzet által feszült figyelemmel kísért Nemzeti Vágta területi előfutamának ismét Gyenesdiás ad otthont, idén 2021. augusztus 22-én. A versenyzőket és a nézőket a Faludi-sík versenypályája, a ló és lovaskultúra iránt érdeklődőket pedig egy színes kísérőprogram-csokor fogadja majd.

Festetics Vágta (2021. augusztus 22., Gyenesdiás)

Balatonfüredi Borhetek (2021. augusztus 29-ig., Balatonfüred)

A hangulatos Tagore sétányon 2021. augusztus 7. és 29. között ismét felsorakoznak a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb borászatai, hogy mintegy háromszázféle bort kóstolható felhozatallal kecsegtessék a nagyérdeműt, és a borvidék legjobb nedűit töltsék poharainkba újra, újra és újra.

Programok a Balaton déli partján

Táncot jár a hegedű, perdül már a dob – Lóca együttes gyermekkoncert (2021. augusztus 16.)

A Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten. Interaktív előadásaik ismert gyermekdalokra, népdalokra, népzenei feldolgozásokra, mondókákra és játékokra épülnek, így a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba.

Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák vetítés a Zamárdi Kertmoziban (2021. augusztus 16., Zamárdi)

Jessie magánélete teljesen romokban hever, nemrég szakított barátjával, amit még mindig nem sikerült kihevernie. A karrierje azonban egy újabb kihívás elé állítja: mindössze néhány napja van megszerveznie egy álomesküvőt.

További kertmozikat itt találhatsz a Balaton partján:

Levendulaszüret Kőröshegyen (2021. augusztus 16-22., Kőröshegy)

7 hektárnyi, pazar balatoni panorámás, provence-i látképet meghazudtoló festői környezetet és idilli hangulatot nyújt a kőröshegyi levendulás, ahol még ezen a héten üde angol levendula kerülhet frissen szüretelve a kosarunkba. Ne hagyjátok ki ezt a bakancslistás élményt.

Földvári Zenei Esték (2021. augusztus 17., Balatonföldvár)

Augusztusban keddenként zeneszóval töltik meg a balatonföldvári éjszakákat a szabadtéri programsorozat remek hangversenyei. A közönség örökzöld dallamokra és neves előadókra számíthat, a repertoárban a klasszikus zene, barokk koncertek, és az argentin tangó egyaránt helyet kapott.

Földvári Zenei Esték (2021. augusztus 17., Balatonföldvár)

Fenyő Miklós – Rock ‘n’ Roll Aréna (2021. augusztus 18., Siófok)

2021. augusztus 18-án a Nagy Retro Rádió Napon a Rock ’n’ Roll Arénában Fenyő Miklós lép fel és varázsol fergeteges hangulatot.

Bográcsfesztivál (2021. augusztus 18-22., Balatonföldvár)

Ahogy tavaly, úgy idén is több Balaton-parti település polgármestere érkezik Balatonföldvárra bográcsfőző tudományát villantani. Továbbá lesz kiállítói és látogatói bográcsfőző verseny is. Emellett idén a fenntarthatóság és a sokszínűség jegyében minden ételes kiállítónál, és minden versenyen lesz vegán fogás.

Látnivalók a Balaton déli partján:

10 nap strand (2021. augusztus 18-22. és 25-29., Balatonvilágos)

Idén Zamárdi helyett Balatonvilágos ad otthont a Strand Fesztiválnak, mely 10 napon át száznál is több zenekarral, két színpaddal, tábortűzzel, kertmozival, előadásokkal, beszélgetésekkel és vízparti játékokkal várja a fesztiválozókat, vasárnaponként kifejezetten családokat megszólító programokkal. Ezen a héten nem kisebb nevek lépnek fel a színpadra, mint: 30Y, Járai Márk, Csaknekedkislány, Horváth Tamás, The Biebers, Szabó Balázs Bandája, Bohemian Betyars, Fran Palerno, Kiscsillag, Tankcsapda és még számos kiváló hazai előadó.

A Pál utcai fiúk – zenés játék (2021. augusztus 19., Balatonlelle)

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink. A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg.

A Pál utcai fiúk - zenés játék (2021. augusztus 19., Balatonlelle)

Belvárosi Zenei Estek – Latin karnevál (2021. augusztus 19., Siófok)

A latin díva zenekarával igazi fiestahangulatot varázsol a színpadra és a közönség soraiba. Az együttes stílusában a latin pop és a latin rock zenét ötvözi. A csapat megalapítását a latin zene és kultúra iránti vonzalom inspirálta. Fellépéseiken igazi temperamentumos örömzenével találkozhat a közönség.

Bujtor István Filmfesztivál (2021. augusztus 19-22., Balatonszemes)

Augusztus 19-22. között újra megrendezésre kerül a néhai színész-producer Bujtor István tiszteletére életre hívott filmfesztivál. A balatonszemesi rendezvény a mai filmgyártás átfogó seregszemléje; a vetítéseket szakmai beszélgetések követik, de számos program, köztük Ötvös Csöpi-kiállítás is várja a látogatókat.

Boglári Szüreti Fesztivál (2021. augusztus 19-22., Balatonboglár)

Kulináris élvezeteknek, remek boroknak, önfeledt buliknak és persze az augusztusban is pazar Balatonnak hódolhatunk a boglári Platán strandon megrendezésre kerülő, négynapos Boglári Szüreti Fesztiválon, mely a balatonboglári borvidék legjobb borai mellett két színpadon szállítja az ütős koncerteket.

Boglári Szüreti Fesztivál (2021. augusztus 19-22., Balatonboglár)

Programok 2021. augusztus 20-án a Balaton déli partján

Budapest Bár koncert (2021. augusztus 20., Balatonszárszó)

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

Szent István Napok Lellén (2021. augusztus 20-22., Balatonlelle)

Vidám szórakoztató családi programok a balatonlellei Rendezvényparkban. Tűzijáték 21 órakor.

2021 augusztus 20 tűzijáték Balaton: Szent István Napok Lellén

Decathlon Roadshow – SUP, kajak, jóga (2021. augusztus 20-22., Fonyód)

Idén nyáron a Decathlon felpakolta SUP-jait és kajakjait, hogy elevezzen kedvenc vízparti városaitokba.

Boeing, boeing – Leszállás Párizsban // Balatonlelle Szabadtéri Színpad (2021. augusztus 21., Balatonlelle)

A nőcsábász építész három légikisasszony szeretője a menetrendi zavarok miatt egyszerre jelenik meg lakásán, ráadásul betoppan kétbalkezes régi iskolatársa is. A nappaliból 6 ajtó nyílik: a különböző szobák közötti fergeteges helycserék, hirtelen támadó és összedőlő haditervek, hallucinációkat okozó mérgezett konyak, véletlen személycserék fokozzák a feszültséget, teszik egyre kilátástalanabbá a helyzetet. A megoldást természetesen a leggyengébb láncszem, a kétbalkezes barát és a rutinos házvezetőnő jelenti.

További augusztus végi balatoni programokat találhatsz havi ajánlónkban: