Íme a legjobb programok a héten a Balaton északi és déli partján
- 2021. július 13-18. -

Ezentúl heti ajánlóval is jelentkezünk, amelyben összegyűjtjük nektek a legjobb programokat a Balaton északi és déli partjáról. Nektek nincs más dolgotok, mint választani, odamenni és jól szórakozni!

Programok a Balaton északi partján

Klassz a pARTon Fesztivál (2021. július 11. – augusztus 28., több helyszínen)

A Balaton partjának strandjai, ligetei, parkjai, kertjei és fülledt nyárestéi újra varázslatos komolyzenei dallamokkal telnek meg. Idén hetedik alkalommal ismét maga köré gyűjti kiváló művésztársait Érdi Tamás zongoraművész a Klassz a pARTon Fesztivál keretében, hogy az állandó helyszínek, azaz Balatonalmádi, Balatonkenese, Tihany, Balatonfüred, Keszthely, Zamárdi és Siófok mellett kisebb településekre, úgymint Dörgicsére, Vászolyba, Gyenesdiásra és Balatonszárszóra is elvigyék a klasszikus zene szeretetét.

Részeltes program: https://www.klasszaparton.hu/hu/programok/

Bortúra Badacsonyban (július 13.)

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számodra. Badacsonyi családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, pazar látvány kíséretében. Három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, miközben borkorcsolyákat is felszolgálnak. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az itt élő emberekről.

Sofia Balogh Singer (július 14., Tagyon)

Sofia, vagy magyarosabban Balogh Zsófi idén pont 10 éve kapta első bárénekes munkáját Kairóban, azóta beutazta a Közel-Keletet, majd szétdalolta kis hazánk számtalan teraszát is. Az éneklés mellett jelenleg a Kőbányai Zeneiskola fúvós tanszakán tanul szaxofonozni, illetve az utóbbi időben műsorvezetőként tevékenykedik. Tagyonról mindig a nagypapája jut eszébe, aki gyakran emlegette és emelgette (!) is az itteni borokat. Jazz, pop, blues műfajokban szólalnak meg kedvenc dalai a Birtokon szerda este.

Programok a Balaton északi partján - 2021 július

Pegazus kertmozi – Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy (július 14., Szentbékkálla)

A francia hadsereg tisztjét, Alfred Dreyfust 1894-ben igaztalanul megvádolják, majd a történelem egyik leghíresebb koncepciós pere során hazaárulásért életfogytiglani száműzetésre ítélik. Roman Polanski alkotása – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – ezt a jól ismert történetet dolgozza fel monumentális játékfilm formájában.

További balatoni kertmozikat találhatsz itt:

JazzFiesta (július 15., Balatongyörök)

Csütörtök esténként 20 és 23 óra között a kellemes Balaton-parti levegőt lágy jazzdallamok fűszerezik meg Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A Kossuth utcai templom alatt, elérhető közelségben a Balatonnal, szelíd fiestahangulat kíséri majd a júliusi-augusztusi estéket.

Programok a Balaton északi partján - 2021 július: JazzFiesta

Járai Márk – akusztik a frissTeraszon (július 15., Badacsony)

Járai Márkot a Halott Pénz énekeseként ismerte meg az egész ország, de mostanra a karcos hangú énekes szólóban is az egyik legkedveltebb egyszálgitáros előadóvá nőtte ki magát. Márk szokásához híven egy különlegesen intim és kedves szettel érkezik a badacsonyi FrissTeraszra.

Gyenesdiási Bornapok (július 15-17.)

A forró nyári napokat enyhítő programsorozatot ígér a Gyenesdiási Bornapok, melynek keretében zalai és badacsonyi borházak jéghideg nedűi szomjoltóként, lacipecsenye, lángos és rétes éhségűzőként, a fellépő előadók, Odett és az Anna and the Barbies dallamai kulturális kíváncsiság csillapítására szolgálnak majd.

Ha útközben megéheznétek, csekkoljátok 11 kedvenc balatoni éttermünket:

Söptei JazzDűlő (július 16-17., Csopak)

Densz plusz mámor, látvány, élmény, napfény, holdfény. Robi beizzítja a Söptei Szmókert, megrakja a grillrácsot, Zsolti behűti díjnyertes borait. Stílusos dídzsék pörgetik a fílinget, péntekenként meglepetés zenészek élőben a színpadon. Benéz George Benson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Whitney Houston, Amy Winehouse, Jamiroquai, Jacko és még páran.

Rutkai Bori Banda a Fövenyesi Kertmoziban (július 17., Fövenyes)

Nyárváró, vidám, játékos dalok, amelyek megtáncoltatják és elvarázsolják az egész családot. Sárkányjárgány neked is jár!

Balatoni programok - 2021 július

Zenés esték a Balaton várában: Zaporozsec (július 17., Szigliget)

Július 17-én este 8 órától a Zaporozsec koncertezik a felújított szigligeti várban, a naplementében tündöklő tanúhegyek és a magyar tenger látványának méltó zenei aláfestéseként.

Balatoni programok - 2021 július, Szigliget
Fotó: Hegyi Júlia Lily

Baráti vulkánok kóstoló Homoky Dorkával (július 17., Szent György-hegy)

Két vulkanikus borvidék, két jóbarát, két Dóra, és két olyan szőlőfajta (a furmint és a hárslevelű), amit talán Tokajból jobban ismerünk, de a Szent György-hegyen is otthon van és fantasztikus borokat ad. A két Dóra: Homoky Dorka borász Tállyáról, aki saját borait hozza el, és a Borbolt a völgyben házigazdája, Budavári Dóra, aki a Szent György-hegyről válogat majd.

Palásti Máté Wine & Guitar (július 17., Káptalantóti)

Palásti Máté, flamenco gitár, bor, piros naplemente. Ezek a fogalmak már szinte eggyé váltak Sabaron. Hideg falatok, meleg nyáreste, jó beszélgetések, sok koccintás is vár rátok a borházban.

Liliomkert Piac (július 18., Káptalantóti)

Annak, aki a Balaton-felvidéken jár, vasárnaponként Káptalantóti hangulatos piacán érdemes kezdenie a napot. Ott, ahol az asztalokon helyi termelők ínycsiklandozó finomságai sorakoznak, és szinte bele lehet harapni a friss sajtos pogácsa, gőzölgő tejfölös kenyérlángos illatába. A kiváló házi szörpök, mézes-magos sütemények, túrós-lekváros batyuk, sajtok és megannyi csábító harapnivaló mellett mázas csuprok, antik csecsebecsék és termelői borok kívánkoznak a nézelődők kosarába. Vigyázat, a piac különleges hangulata menthetetlenül magába szippant!

Budapest Bár koncert a Szigliget Várudvarban (július 18.)

Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. Az énekesek ezúttal Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Lovasi András lesznek.

Különleges programra vágytok? Mutatunk 5 balatoni tippet hozzá:

Programok a Balaton déli partján

Levendulaszüret Kőröshegyen (2021. június 12. – augusztus 22., Kőröshegy)

Hét hektárnyi, pazar balatoni panorámás, Provence-i látképet meghazudtoló festői környezetet és idilli hangulatot nyújt a kőröshegyi levendulás, ahol közel két hónapon keresztül, júniustól júliusig francia, júliustól augusztus közepéig üde angol levendula kerülhet frissen szüretelve a kosarunkba.

Földvári Zenei Esték (július 13., Balatonföldvár)

Júliusban és augusztusban keddenként zeneszóval töltik meg a balatonföldvári éjszakákat a szabadtéri programsorozat remek hangversenyei. A közönség örökzöld dallamokra és neves előadókra számíthat, a repertoárban a klasszikus zene, barokk koncertek, és az argentin tangó egyaránt helyet kapott.

Programok a Balaton déli partján: Földvári Zenei Esték

Jazz és a Bor Fesztiválja (július 14-17., Balatonboglár)

Az étel-bor párosításon túl július 14. és 17. között a legzamatosabb jazzdallamok szolgálnak majd legkiválóbb szomjoltóink párjául. Négy estén át a Balaton déli partján, Balatonboglár szívének mediterrán hangulatú szabadtéri színpada előtt élvezhetjük az izzó jazz és a hűs bor fúzióját.

Balatonföldvári Sörnapok (július 14-18.)

Közel 25 kiállító több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel vár titeket a nyár idusán, a balatonföldvári Fesztivál téren, közvetlenül a Balaton partján.

Programok esős időre a Balaton partján:

Csillagok nyomában – Kepes András (július 16., Balatonföldvár)

Kepes András kalandos útjairól, a sztárok becserkészéséről, a színfalak mögötti világról mesél a műsorban.

Siófok Plázs (július 16-18.)

A Plázs Siófok idén is megkerülhetetlen pontja a Balaton déli partjának. Nemzetközi előadók és a hazai buliélet ismert együtteseinek koncertjei csábítják a látogatókat a nagystrandra, ahol a nappali tengerparti fíling és az esték féktelen bulihangulata kéz a kézben jár.

Programok Siófok Plázs

Vakáció party (július 16-18., Balatonlelle)

Egész hétvégén, néptáncbemutatókkal és ingyenes koncertekkel várja az arra nyaralókat a Balatonlelle Rendezvénypark.

Bëlga + Krúbi / BalatonPart (július 17., Balatonvilágos)

Két zseniális koncerttel is vár szombat este a balatonvilágosi BalatonPart. Fél 9-től Krúbi, 10 órától pedig a legandás Bëlga együttes lép színpadra, utánuk afterparty hajnalig.

Programok a Balaton déli partján: Bëlga + Krúbi / BalatonPart, Balatonvilágos

GyerekPart (július 18., Balatonvilágos)

A családokat is várja BalatonPart vasárnaponként, lesz babajátszóház, KRESZ-pálya, bobocar, nyuszi motor verseny, aquaplay, számháború és kézműves foglalkozások is. Rádásul Vackor történetét is megismehetik a legkisebbek az Aranyszamár bábszínház előadásában.

Ha tovább is maradtok a Balatonnál, nézzétek meg, milyen programok lesznek július második felében: