Vidéki idill: 6 mesebeli víkendház, ha pár napra elvonulnál a város zajától

Ha már elegetek van a város zajából, és a hőséget visszaverő aszfaltot lecserélnétek a madárcsicsergős természetre, itt az ideje egy pár napos pihenésre távol a tömegtől. Mutatunk 6 mesebeli vidéki kuckót, ahol minden garantált a tökéletes és nyugalmas kikapcsolódáshoz.

Szegzárd – the lodge

A Szegzárd óriási területén csupán két apartman található annak érdekében, hogy a város zajától idemenekülők minél nagyobb nyugalmat és intimitást élvezhessenek. A jól felszerelt Kisház és Nagyház ablakai pazar kilátást kínálnak a városra és a szekszárdi borvidékre, a legkisebbek pedig felfedezhetik a nagy sikernek örvendő lombházat.

7100 Szekszárd, Kisbödö utca

A kép forrása

Deer Mountain Retreat

A Dunakanyarban található faház a tökéletes helyszín arra, hogy elvonuljatok a nagyvárosi élet pörgése elől. A lélegzetelállító Duna- és Pilis-panoráma hamar elrabolja a vendégek szívét, a kiváló lokációnak köszönhetően pedig számos túraútvonal is könnyen megközelíthető. Kihagyhatatlan program még a nap- és holdkelte megtekintése a verandáról.

2626 Nagymaros, Rigóhegy utca

blank
A kép forrása

Utca végi házikó

A kisállatbarát házikó a Szigetköz szívében, Ásványrárón található, és ideális szálláshely, ha csendes, nyugalmas, természetközeli környezetre vágytok. A pihenés mellett tökéletes választás a sportok kedvelői számára: számos kirándulóhely elérhető a házikótól, emellett vízitúrázáshoz is lehet bérelni kajakot és kenut.

9177 Ásványráró, Ponty utca 2.

blank
A kép forrása

Kisház

Háborítatlan környezet, a szomszédos gyümölcsösre nyíló kilátás és egy tökéletes, csillaglesre alkalmas tetőterasz – ha ezek még nem győztek volna meg, a Velencei-tó partján fekvő kisház kertjéből este gyönyörködhetünk a kivilágított kilátóban és a Bence-hegy fényeiben is. A kutyabarát ház tökéletes kiindulópont túrákhoz és biciklizéshez is.

2483 Gárdony, Géza fejedelem út

blank
A kép forrása

Rábaközi Vendégház Somló

A 2-6 férőhelyes vendégház remek választás a túrázás szerelmeseinek. A meseszép kilátást az utánozhatatlan somlói borok és finom ételek egészítik ki, a vendégházból pedig könnyen megközelíthető a térség jelképeként szolgáló vár is. A szőlőskertek és borospincék övezte környezet felhőtlen kikapcsolódást ígér kis és nagy társaságoknak egyaránt.

8482 Doba

blank
A kép forrása

ALMA-FA-HÁZ

A pilisi és visegrádi hegységek övezte Dobogókőn található ház kiváló választás, ha környezetbe illeszkedő, hagyományos szálláshelyet keresel. A szobákban régi időket idéző berendezési tárgyak és kézműves anyagok őrzik a tradicionális hangulatot, a tágas közösségi térben pedig lehet együtt főzni, enni, társasjátékozni és biliárdozni is.

2099 Pilisszentkereszt, Őzike utca 10.

blank
A kép forrása

Van még kuckó a tarsolyunkba arra az esetre, ha nem tudtál választani:

Kiemelt kép: ALMA-FA-HÁZ