Két budapesti pizzázót is beválogattak a világ 50 legjobbja közé

Az útikalauzairól és bakancslistáiról híres weboldal, a Big 7 Travel néhány nappal ezelőtt lehozta top 50-es listáját a világ legjobb pizzázóiról, melyek között két budapesti hely is felbukkant.

Fotó: Digó Pizza Facebook

Az 50-es toplista 46. helyén találjuk a külvárosiak nagy kedvencét, a Kemencés Pizzát, amelyről azt írják, a tésztája tökéletesen ropogós, a nyúlós sajt alatt megbúvó hihetetlenül jó szószukért pedig minden ízlelőbimbód odáig lesz. Kifejezetten ajánlják még a picante szalámis pizzájukat, ami pont olyan, ahogy elsőre elképzeljük: csípős és finom.

Jóval impozánsabb helyen végzett a Big 7 Travel listáján a Digó, ami a nyolcadik helyet zsebelte be. „Irány a budapesti Digó, ahol a város legjobb pizzáját kóstolhatjuk, ha nem egész Európáét. Itt a nápolyi igazi különlegesség, amelynek gazdag ízei vissza-visszacsábítják a vendégeket” – írják, majd hozzáteszik, a margharitát senki ki ne hagyja.

A lista élén nem meglepő módon egy nápolyi pizzázó végzett, a L’Antica Pizzeria de Michele. Gratulálunk a budapesti befutóknak!