6 tökéletes olvasmány a strandra, ami segít a teljes kikapcsolódásban

Azt mondják, az utazás előtti csomagolás egyik legnagyobb kihívása a megfelelő könyv kiválasztása. Ha vízparti pihenés közben képzeletben bebarangolnád Hawaii és Franciaország csodás tájait, esetleg egy izgalmas krimihez van kedved, a következő ajánlóban megtalálhatod a neked való olvasmányt.

Helen Pollard: A kis francia panzió

A napfény, croissant és finom borok hazájában csak jól sikerülhet a nyaralás. Kivéve persze, ha a kedvesed faképnél hagy, és összejön a mesés Loire-völgyi szállásotok tulajdonosának feleségével. Emmy és Nathan abban a reményben kezdték meg kéthetes pihenésüket, hogy a külföldi út közelebb hozza őket egymáshoz, ám a történtek után mindennek vége köztük. Emmy búfelejtőként a felszarvazott férj, Rupert segítségére siet és részt vállal a panzió körüli munkákból. A kisvárosi élet varázsa menthetetlenül magával ragadja, ráadásul új barátokat szerez, ezért eljátszik a gondolattal, hogy feladja addigi életét. Tényleg kész maga mögött hagyni mindent, ami otthonához, Angliához köti?

Abigail Dean: Az „A” lány

Lex Gracie, az „A” lány. A nyomozók nevezték el így, miután megszökött a Borzalmak Házából, ahol a saját szülei tartották fogva és kínozták embertelen módon a testvéreivel együtt. Az „A” lánynak köszönhetően végül a gyerekek kiszabadultak és nevelőszülőkhöz kerültek, és mindenki abban bízott, hogy végleg maguk mögött hagyhatják a múltjukat. Ám miután az anyjuk meghal a börtönben, Lexnek kapcsolatba kell lépnie a testvéreivel, hogy eldöntsék, mi lesz az örökül hagyott és szörnyű emlékekkel terhes ház sorsa. Miközben a sikeres ügyvédként dolgozó Lex felkeresi a többieket, rádöbben, hogy az eltelt évek ellenére még mindig óriási hatalma van a közös családi mitológia bűverejének, és szembesülnie kell azzal is, ki maradt örökre rabságban, és ki az, akinek valóban sikerült megszabadulnia. Megrázó történet túlélésről, szövetségekről és árulásokról, valamint a testvérek titkairól, amelyeket önmaguk és egymás elől is rejtegetnek.

Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer

A világéletében szorgalmas és végtelenül becsületes Tess Brookes egy reklámügynökség alkalmazottja, nem is akármilyen. Mintadolgozóként próbál egyre magasabbra jutni a ranglétrán, és már az előléptetés kapujában érzi magát, amikor váratlanul megszűnik a munkaköre. Mindeközben beképzelt, lusta lakótársát visszautasíthatatlan megbízással keresik fel, de pechjére nem ő, hanem a jól fizető munka után áhítozó Tess veszi fel a telefont. Úgy dönt, nem adja át az üzenetet, inkább elutazik Hawaiira, és eljátssza a divatfotós szerepét. A helyzet persze nem egyszerű, mert a lebukás veszélye fenyegeti, a hazugságok miatt pedig hatalmas kalamajkába kerül.

blank

Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Édesanyja utolsó kívánságát teljesítve, Lina sosem látott apja után kutatva Olaszországba utazik. A háta közepére sem kívánja a találkozást azzal a férfival, aki addig felé sem nézett, egyetlen vágya csupán az, hogy túl legyen az egészen, és továbblépjen. Még a csodás toszkán táj szépségét sem képes igazán értékelni. Édesanyja naplójára találva azonban megváltozik a hozzáállása: felébred benne a kíváncsiság, meg akarja ismerni azt a csodálatos, titkos románccal és mesebeli látnivalókkal ötvözött világot, amelyről olvasott. Egy, az egész életére nagy hatással bíró titok felderítése közben új barátságokat köt, és természetesen a szerelem is rátalál.

blank

Jessie Burton: A babaház úrnője

A 18 éves Petronella Oortman dúsgazdag kereskedő férje oldalán kezd új életet Amszterdamban. A fiatal nő a ránézésre irigylésre méltó Brandt-házba költözik, mit sem sejtve arról, micsoda szívfacsaró titkokat rejtenek az épület falai. Hamarosan rájön, hogy a jövő, amiről álmodozott, nem válhat valósággá. Ideje nagy részét az esküvő után neki ajándékozott babaház köti le, és hogy minél szebbé tegye, rendszeresen rendel bele apró csecsebecséket. A városban élő miniatűrkészítő rejtélyes küldeményekkel kedveskedik neki, és egészen úgy tűnik, mintha semmi sem a véletlen műve lenne. Na, de mi köze a különleges babáknak Petronella sorsának alakulásához?

blank

Maurice Leblanc: Arséne Lupin, az úri betörő

A szegényeknek nincs okuk aggódni Arséne Lupin társaságában, annál inkább a hatalommal bíró, vagyonos embereknek. Nekik ugyanis erősebben kell megragadniuk ingóságaikat, ha feltűnik a ravasz szélhámos. A tolvajlás (és szabadulás) mestere a maga módján hihetetlenül nagylelkű, afféle Robin Hoodként támogatja a rászorulókat. Milyen kár, hogy ezt a törvény oldalán állók nem becsülik nagyra! Leblanc könyve által a zsivány Lupin eseménydús életének nyolc szeletéből kaphat ízelítőt az olvasó, beleértve például azt az esetet is, amikor a börtöncellájából hajt végre egy rablást. Ismerős a címe? Lupin karaktere Netflix-sorozatot ihletett!

blank