4 nagykedvenc Balaton-parti strandunk, ahol szívesen hűsölünk a kánikulában

Hőségriadók jönnek-mennek, ezt a meleget pedig csak vízközelben érdemes tölteni. Íme 4 balatoni strand, melyekhez legszebb balatoni emlékeink kötődnek és ahol sem csobbanásban, frissülésben és mártózásban, sem kagylókeresgélésben és dideregve a partra evickélésben nem lesz hiány.

Csopaki strand

Nem kell messze menni a hamisítatlan beach-hangulatért, hiszen a Balatonfüred és Paloznak közt megbúvó Csopakon kínálkozó családbarát okosstrand nem véletlenül népszerű a helyiek és nyaralók körében egyaránt. Ingyenes parkoló fogadja az ide érkezőket, míg a kapukon túl jól felszerelt játszóterek és kikapcsolódási lehetőségek számtalanja, végeláthatatlan zöldterület, szomjúságot és éhséget oltó éttermek és talpaknak jóleső, homokos talajú vízfelület vár. A felnőtt belépőjegy ára 1600 forint.

8229 Csopak, Örkény sétány 1.

Bezerédj strand

A Bezerédj strand Balatonakarattya és a környék egyik legszebb adottságokkal rendelkező fürdőhelye, a hol fákkal övezett és árnyas, hol napfényben fürdőző, rendezett vízpart ráadásul nem hiába viseli a legcsendesebb balatoni strand címet sem. A zavartalan pihenésre vágyókat ingyenes parkolási lehetőség várja, de amint megtaláltuk a parton a helyünket, a kitűnően kialakított mederben csobbanás után a gyerekek a játszótéren, mi pedig a büfésoron frissíthetjük fel magukat. A felnőtt belépőjegy ára 550 forint.

Megközelítés: A strand a Bercsényi lejárón, majd a Koppány soron Balatonkenese felé haladva a Bercsényi, majd a Lidó strand után található.

Napfény Strandfürdő

A homokos tengerpartokat megszégyenítő hangulatért sem kell már messze mennünk, elég a Balatonlelle központjában található Napfény Strandfürdőt útba ejtenünk, hogy a sekély, lassan mélyülő, homok fedte parton és a fürdő területén található számtalan sportolási és csobbanási lehetőség közt megkeressük és minden bizonnyal meg is találjuk számításainkat. Ha sikerült, a hamisítatlan balatoni harapnivalókat, kicsiknek és nagyoknak alkalmas csúszdákat és a masszázst ki ne hagyjuk! A felnőtt belépőjegy ára 800 forint.

8638 Balatonlelle, Napospart u. 3.

blank

Libás strand

Keszthely minden zegzugának bejárása után nemcsak megpihenni, de megmártózni is érdemes a város legfiatalabb kiépített strandján, mely valaha az itt úsztatott libákról kapta a nevét. Mára már ligetes, napernyős partszakaszáról és homokos partjáról nevezetes, ahol vízibicikli- és kajakbérlés, büfék, boltok, sportolási és csobbanási lehetőségek végtelenje, valamint hűs árnyékot adó fák állnak a keszthelyi városnézésben elfáradtak rendelkezésére. A felnőtt belépőjegy ára itt 600 forint.

Megközelítés: A Libás Strand utca vagy a Semmeweis utca felől.

blank
Fotó: Hello Keszthely Facebook-oldal