6 szuper családbarát program a Balaton körül, amit a gyerekek imádni fognak

Nem véletlenül kedvelt belföldi célpont a Balaton és környéke, hiszen a fürdőzésen kívül sok más programon részt vehet a család apraja és nagyja. Érdemes és hasznos előretervezni, hogy az együtt töltött idő zavartalanul teljen.

Festetics Imre Állatpark, Keszthely

A keszthelyi Festetics Imre Állatparkban ritkaságszámba menő magyar állatfajokat és különböző vadfajokat (többek között gímszarvast és vaddisznót) nézhetnek meg közelebbről a látogatók. A parkot úgy alakították ki, hogy kortól függetlenül mindenki találjon ott számára érdekeset, a gyerekeket például állatsimogató, homokozó és játszótér várja.

Balatonboglári Kalandpark és Bobpálya

Boglárnál sekély a Balaton vize, részben ezért vált a kisgyerekes családok kedvelt úti céljává. A Várdombon kalandosabbra fordulnak az események, az ott található erdei kalandpark bobpályával, kötélpályával, ügyességi és erőnléti feladatokkal biztosítja a 150 cm-nél magasabbak szórakozását. A település jelképévé vált Gömbkilátót is érdemes meglátogatni.

Dinó és Kalandpark, Rezi

A négy hegy találkozásánál fekvő Rezi a természet csodái mellett időutazással felérő élményeket tartogat. A Dinó és Kalandpark a 230 millió évvel ezelőtti időkre kalauzol vissza életnagyságú őshüllőivel, megidézve a múltbéli teremtmények távoli világát. A park vendégei – a felejthetetlen élmény mellé – játékos módon szerezhetnek tudományos ismereteket.

blank

Kabóca Bábszínház, Veszprém

Klasszikus és modern, magyar és külföldi irodalmi anyagok feldolgozásait mutatja be a veszprémi Kabóca Bábszínház, ami Zöld Kabóca nevű kezdeményezésével a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra igyekszik felhívni a gyerekek figyelmét. Az előadások, illetve zenés produkciók kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak és kamaszoknak szólnak.

blank

Kisfaludy Lapátkerekes Gőzhajó, Balatonfüred

Nagy élmény a Balaton csodaszép vizén hajózni, hát még, ha a választott közlekedési eszköz egy reformkori gőzhajó korhű mása. A menetrendszerű járatokon Balatonfüred és Tihany között lehet utazni, ez körülbelül egyórás programot jelent. A lélegzetelállító panoráma csak a kezdet, a szalontérben hajótörténeti kiállítás várja az utasokat.

blank

Az Aktív Magyarország tippje: Rezi-vár és környéke

Gyönyörű erdők és különleges kilátópontok csábítják túrázni a Keszthelyi-hegységbe a természetbarátokat. A 2,5 km-es útvonal egyik célpontja a festői Szent Ilona-forrás, a fő látványosság pedig a sziklaormon magasodó Árpád-kori vár, ahonnan páratlan körpanoráma tárul a kirándulók szeme elé. A túrát 10 állomásos tanösvénnyel is kiegészíthetjük. Letölthető térkép és további túratippek: aktivmagyarorszag.hu

blank

blank