Fergeteges gálaműsor a Margitszigeten: Főszerepben a néptánc és a népzene
Jön a 25. Duna Karnevál

Idén ünnepli 25. jubileumát a Duna Karnevál, és szerencsére már semmi sem akadályozza meg, hogy a rangos kulturális fesztiválon közösen ünnepeljünk a Margitszigeten. Az évforduló alkalmából fergeteges gálaest vár ránk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol hivatásos és amatőr táncegyüttesek fellépést nézhetjük meg, ráadásul a gálát megelőző este jubileumi koncertet ad a megalakulásának 15. évfordulóját ünneplő Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én kellemes nyáresti hangulat vár majd minket, ahol a néptánc és a népzene lesz a főszerepben!

A Duna Karnevál immár 25 éve különleges helyet foglal el a budapesti fesztiváltérképen, a több műfajt is felölelő programok egyszerre mutatják be a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét. Idén június 12-én a rendezvény negyedévszázados jubileuma alkalmából egy Best of válogatást, vagyis az elmúlt 25 év legemlékezetesebb pillanatait mutatják be az előadók a fergeteges gálaműsor keretében. Mindezt a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében.

25. Duna Karnevál 2021

A közönség válogatást láthat A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván és a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bem Néptáncegyüttes, Bihari János Táncegyüttes, Szeged Táncegyüttes, a Tököl Délszláv Táncegyüttes, a Göncöl és Kolo zenekarok, Pirok Zsófi és Lippai Andrea táncművészek.

A 25. Duna Karnevál Gála előestéjén, június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Pál István Szalonna és Bandája. A fellépésen közreműködik a Tarsoly Zenekar, valamint Csík János, a Csík zenekar alapítója, prímása, valamint a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes kiváló táncosainak vendégszereplését is megcsodálhatjuk.

Jubileumi koncertre készül Pál István Szalonna és Bandája
Pál István Szalonna és Bandája

Az „Együtt” című koncerten hagyományőrző muzsikusok fellépését is láthatjuk Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Kárpátaljáról, a Rábaközből és Magyarországról. Zenészbarátaik mellett a zenekari tagok tanítványai is színpadra lépnek a műsorban, és olyan neves erdélyi hagyományőrző zenészek szereplését is láthatjuk majd, mint Kodoba Martin ’Florin’, Varga István ’Kiscsipás’, Berki Béla ’Árus’ vagy Mezei Ferenc ’Csángáló’.

A jubileumi dátumhoz kapcsolódóan a Duna Karneválon mutatják be a zenekarról megjelent fotóalbumot (Váradi Levente fényképeivel), melyből számos kulisszatitkot is megtudhatunk a zenekar életéről.

Bővebb infó: www.dunakarneval.hu