A kőbányai Sportligetben épül fel Magyarország első fedett kerékpáros pályája

A kőbányai Sportligetben még idén felépül Magyarország első fedett kerékpáros pályája, a BringAréna.

A 4500 négyzetméter alapterületű fedett kerékpáros pályát a kőbányai Hangár utcai Sporttelepen alakítják ki, itt áll majd rendelkezésére a pályakerékpáros élsport, az utánpótlás, valamint a szabadidősport iránt érdeklődő kicsik és nagyok számára az a 200 méteres, döntött kanyarú faburkolatú velodrom, ahol időjárástól függetlenül nyílik majd lehetőség az edzések megtartására, illetve a KRESZ-pálya, a kerékpáros alapismeretek elsajátítására.

A csarnok megvalósításával sok évtizedes lemaradást hoz be a magyar kerékpársport, hiszen annak ellenére is vannak a világ élvonalába tartozó magyar pályaversenyzők, hogy az ország eddig a pillanatig egyáltalán nem rendelkezett fedett pályával.

Az évente közel 300 napon át használható csarnokba való biztonságos bejutást alagút segíti majd, ezen kívül egy vizesblokk és a nézők számára kialakított 100 fős lelátó szolgálja ki az igényeket. És bár az év végére elkészülő Kőbányai BringAréna hatalmas előrelépés az élsport számára, a fedett pályát biztosító fémszerkezetes sátorjelleg miatt a nemzetközi versenyek megrendezésére még egy kicsit mindannyiunknak várni kell.

blank

Forrás: bringarena.hu