Gombócban a boldogság: 10 budapesti fagyizó, amiért odavagyunk

Fagyizók Gombóc Artúrjai figyelem, eláruljuk, nekünk melyik a 10 kedvenc budapesti fagyizónk.

Artigiana Gelati

Olaszországot meghazudtoló lapáttal mért adagok, egy adagnyi gombóc duplába csomagolva és az egymás után sorakozó elismerések az 1990-ben nyílt XII. kerületi fagyizó, az Artigiana Gelati védjegyei. Kígyózó sor segít megtalálni a helyet, annyian szeretik az itteni nyalánkságokat, vagy épp azért járnak vissza időről-időre, hogy végre valahára próbát tegyenek az összes ízzel, ami első látására is lehetetlen küldetésnek bizonyul.

1122 Budapest, Csaba utca 8.

Áfonya fagyizó

A Kosztolányi Dezső tértől néhány lépésre hűs finomságokkal csalogató kis sütiző-fagyizó vár. Képtelenség nem megállni a pult előtt és végigböngészni az ízeket: a népszerű, 2016-os ország tortája tölcsérben olvadó kivitelben, camembert áfonyával, joghurtos-karamellás füge, viola, zserbó, de még cabernet sauvignon is sorakozik jéghideg gombócba oltva.

1114 Budapest, Bartók Béla út 82.

Boróka fagyizó

A Boróka fagyizó immár két helyszínen várja a felüdülni és hűsölni vágyókat, ahol nemcsak a hagyományos ízek várnak kóstolásra, hanem a különlegességek is, mint a Boróka torta, grillázs és gyömbéres csoki. Ha mindig is kíváncsi voltál milyen a jól megszokott sütemények fagyikban való újjászületése, akkor az almás pitét és a gombócba kínált meggyes-mákost ki ne hagyd!

1035 Budapest, Szentendrei út 13.
1146 Thököly út-Stefánia út sarok

Dolce Fantasia Gelateria Italiana

A Dolce Fantasia Gelateria Italiana fagyizója az a hely, ahol az ember először körbenéz, hogy megbizonyosodjon, biztosan nem csöppent-e hirtelen Olaszországba. A dél-olasz fagyizók miliőjét stabilan hozó fagyiszentély igazi mediterrán ízekkel, 100%-os olaszos hangulattal, kiváló fagyikkal és dolce vitával vár.

1062 Budapest Andrássy út 61. (Csak nyáron)
1067 Budapest Szondi utca 82. (Csak nyáron)
1078 Budapest István utca 5.
1133 Budapest Árbóc utca 4.

Erdős és fiai Cukrászda

A hagyományos és hazai zamatok mellett bőven megférnek a korántsem hagyományos, már-már formabontó ízek az Erdős és fiai Cukrászda fagyipultjában. A nem mindennapi választékot olyan ízek erősítik, mint a karamellás almafagyi, a sült szilva kardamommal, az eper vadborssal, a kamillafagyi, a Provence-i tejszín, a tökmag, de mindenképp érdemes a ház specialitását, az Erdőst is próbára tenni, szerintünk nem fogtok csalódni!

1115 Budapest, Etele tér 3.

Kell fagylalt?

A Városmajortól egy rövid sétára, egy kis budai üzlethelyiségben lelhetünk rá a Balaton-felvidék közkedvelt fagyijára, kisüzemi szörpökkel és finom kávéval megbolondítva. A Kő fagyi? receptjei alapján készülő, de különálló egység szűk, mégis iszonyatosan minőségi kínálatából még így is nehéz lesz választani, egyet tehetünk, napjában többször is útba kell ejtenünk.

1122 Budapest, Maros utca 17.

KedvesKrém

Budán a Széna tér és a Battyhány tér közötti családias téren, a várba vezető végeláthatatlan lépcsősor aljában, míg Pesten a Parlament és a Jászai Mari tér között találhatunk rá erre az igazán kedves kis üzletre, a nevében is kedves KedvesKrémre. Nem is akármilyen fagyigyár ez, ahol a hagyomány és a minőség kéz a kézben jár, minden, amit kínálnak adalékmentes és némi furfangos csavarral különleges: így lesz a tölcsérben illatos őszibarack, banán sorbet és gombócba oltott boldogság.

1015 Budapest, Batthyány utca 26.
1055 Budapest, Balassi Bálint utca 19.

Kő fagyi? a Bartókon

A széles körben ismert mindszentkállai fagyizó második egysége tavaly nyáron nyílt meg a Bartók Béla Boulevardon. Megnyitása óta nem volt olyan pillanat, hogy valaki ne böngészte volna a kínálatot, ne távozott volna boldog mosollyal az arcán, fügefagyival a kezében vagy épp állt volna vissza a sorba egy második körre, így ha eddig nem, idén mindenképp érdemes lesz kipróbálnotok!

1111 Budapest, Bartók Béla út 35.

MAMO gelato

Az olasz fagyigyártás hagyományait szerte a világban népszerűsítő MAMO fagyizó idén is megannyi újdonsággal, példának okáért 20 tavaszi ízzel vár. Legújabb ízüket, a mangót legjobb, ha bourbon vanília követi, majd pisztácia, milánói kuglóf és pekándió, hogy meglegyen a napi boldogság.

1092 Budapest, Ráday u. 24.

Minus11

Kicsivel messzebb a belvárosi nyüzsgéstől lelhetünk rá a hűs finomságok netovábbjára, ráadásul már két helyszínen is, újabban a Római-parton. Gyerekkorunk élményei vagy épp szüleink gyerekkorának ismerős pillanatai köszönnek vissza a pultból: a fagyitégelyek fémfedőinek ismerős csilingelése, a kanál jóleső merülése a fagylaltban és a minden ujjunkra jutó, vagyis 10 pultban sorakozó íz, mely mindegyike kóstolásra vár.

1028 Budapest, Máriaremetei út 70/b
1039 Kossuth Lajos üdülőpart 128.