20+ kihagyhatatlan program a Balatonnál – 2021 május

Lassan ébredezik a Balaton partja 2021-ben is: májusban már hétről hétre egyre több program várja a magyar tengerhez látogatókat. Túrák, borkóstolók, táncházak és koncertek is vannak tervben. Mindezek persze a korlátozások függvényében csúszhatnak, az esemény előtt érdemes megnézni a Facebookon, hogy biztosan megtartják-e az adott a rendezvényt.

Agárkosbor túra a Badacsonyon (május 1.)

Az agárkosbor (Anacamptis morio) a kosborfélék vagy orchideafélék családjába tartozó védett növényfaj. Ezt az egyedülálló lilás virágú növényt lehet kifürkészni szakvezetői segítséggel. Virágzásakor lila szőnyeget terít a fák alá, melyet ezernyi bogár zümmög körbe. Természetesen a hegy többi élő-és élettelen természeti értékei is ismertetésre kerülnek e könnyű séta során.

Medvehagymavirágzás a Szent Miklós-völgyben + Pad-kői kilátó (május 1.)

Lesz itt minden, ami egy igazi erdei kalandhoz kell: kilátók, forrás, kellemes erdei utak, sziklák, porló dolomit, pálos kolostorrom, kutyatemető, két barlang és rengeteg virágzó medvehagyma.

Balatoni programok 2021 május

Élőzenés vacsora a clubban (május 1.)

Újra hús-vér muzsikusok által játszott élőzene hangja fogja belengni a BL YachtClub éttermének teraszát, ahol különleges menükínálattal és finom italokkal is várnak titeket. Az asztalfoglalás erősen ajánlott!

Ha már úgyis Balatonlellére utaztok, sétáljatok fel az új panorámateraszhoz:

Szent György-hegy körtúra (május 1.)

Vegyél részt egy körtúrán a Tapolcai-medence közepén kiemelkedő Szent György-hegyen, hogy megismerd a Sárkány-lik legendáját, a vulkanikus képződményének kialakulását. Csodáld meg a páratlan természeti szépségeket, a lenyűgöző panorámát és ízleld meg a hűsítő Oroszlánfejű-kút vizét.

Majális Piknik a Tagyon Birtokon (május 1-2.)

Májusi első hétvégénken a pikniké a főszerep a Tagyon Birtokon. Piknik kosaraik friss, szezonális tartalmát Birtokunk egész területén élvezhetitek. Sőt akár egy nagyobb kirándulásra is magatokkal vihetitek.

blank
Fotó: Tagyon Birtok Facebook

Édesanyák hétvégéje (május 1-2.)

Május első hétvégéje az édesanyáké, nagymamáké Eplényben, ahol libegőzés, túrázás, mezítlábas ösvény, ingyenes játékok, és az Ámos-hegyi kilátó vár.

1. Tihanyi Találka (május 8.)

A Balaton-felvidék ikonikus borászatai, őstermelői, kézműves gasztroműhelyei egybegyűlnek, hogy a közönség egy 2 napos Találka során ismerkedhessen meg velük, ízlelhesse meg fenséges költeményeiket.

Esőnapra is tudunk balatoni programot:

Bor, mámor, Somló Vol.2 (május 15. )

Meg tud változni minden, az időjárás, az emberek, a szokások, de a somlói borászok vendégszeretete soha.

Hétvégi programok a Balatonnál 2021 május

Csobáncra FEL! / Bekerge Módra (május 15.)

Egy könnyed túra a Tapolcai-medence egyik legkedveltebb tanúhegyére a Csobáncra. Kényelmes tempóba felérve gyönyörű látvány tárulhat elétek a Káli-medencére, láthatjátok az összes környező tanúhegyet, és természetesen feltárulhat előttetek a Balaton víztükre is.

Ha elfáradnátok a sok túrázásban, pihenjetek egyet kedvenc éttermeink hűsítő teraszán:

Szevasz, Tavasz! Pünkösdölő és Piacoló GyenesdiásON (május 22.)

Lesz itt minden: Májusfa-kitáncolás (a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület és a Gyenes Néptánc Együttes tagjaival), gyerekprogram (az ÜSTökös Családi Kompánia előadása), népzenei táncház a javából, este pedig hangulatzene vár az Ann & RichArt Music jóvoltávól.

XXII Balatonkör 2021 (május 22-23.)

A tervek szerint május 22-én tartják a 206 km-es Balatonkört és a 140 km-es Balaton Nagykört. Május 23-án pedig sor kerül a 76 km-es Kiskörre (és persze a Sokkkör és a Kompkör második napjára) és a 25 km-es Családi körre. Jelen pillanatban tilos sportrendezvényeket tartani, de a szervezők bíznak benne, hogy a Balatonkör időpontjára ez a korlátozás megszűnik.

Balatoni programok 2021 május

Sabari Pincetúra (május 22.)

Sabar-hegyen ez már az ötödik olyan pincetúra lesz, amikor körbe lehet kóstolni a sabari terroir gyümölcseit. A gazdák házi sütikkel, pogácsával, zsíros kenyérrel várnak és mivel egy helyen több tételt is lehet kóstolni, ezek a „biztonsági falatok” mindig jól jönnek. A nap vége rendszerint egy emelkedett hangulatú buli, ahol az összes borosgazda együtt ropja.

Tanúhegyek teljesítménytúrák – 2021 (május 22.)

A 2020-as elmaradt, most nagyon bíznak benne a szervezők idén megrendezhetik a 13. Tanúhegyek teljesítménytúrát 100, 50, 30, 20, 10 és 8 km-es távokon, és 6 km-es gyerektávon, badacsonytördemici bázissal.

Kedvet kaptatok a tekeréshez? Mutatunk két bejáratott útvonalat:

Be Massive Horizon Party x Gömbkilátó (május 28.)

Indul a Be Massive Horizon 2021-es szezon. Ráadásul egy ikonikus helyszínen: a vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város talán legismertebb jelképe, látványossága a Gömbkilátó.

Holdfénytúra a Csobáncon (május 29.)

Holdfény és lámpások kíséretében hódíthatod meg a különleges „lapos tetejű” Csobáncot.

Hétvégi programok Balaton 2021 május

Vitorlázós élménynap a Tagyon Birtokkal (május 29.)

Virorlázással, borvacsorával, borkóstolóval várják a vendégeket ezen a napon Tagyon Birtokon.