A Palotanegyedbe költözik a PPKE új budapesti campusa

A VIII. kerület Palotanegyed részében kerül kialakításra a jelenleg több képzési helyszínen működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem új budapesti campusa.

Fotó: ppke.hu

Jelenleg Piliscsabán, Esztergomban és Budapest több helyszínén zajlik az oktatás a PPKE hallgatói számára, de az utóbbi időben egyértelművé vált, hogy ez a megosztottság hátráltatja az intézmény hatékony működését, így indokolttá vált egy új, összevont campus kialakítása.

Az egyetem új budapesti campusa a Józsefvárosban kerül majd kialakításra, méghozzá a kerület egyik legnépszerűbb részén: a Nemzeti Múzeum mögött, a volt Esterházy-palota (Pollack Mihály tér 4-6.), a volt Károlyi-palota (Pollack Mihály tér 8-10.), a Bródy Sándor utca 5-7. és a Szentkirályi utca 25/A, 25/B és 27. szám alatti épületek által határolt területen.

Fotó: ppke.hu

A tervek szerint az új képzési helyszín számos labornak, informatikai és műszaki kutatóközpontoknak, modern egyetemi könyvtárnak és ahhoz tartozó olvasótermeknek ad majd otthont. Szintén a kijelölt területen 300 fős szakkollégium, a lakosság által is látogatható sportkomplexum, valamint hangversenyek és koncertek tartására alkalmas terek is kialakításra kerülnek.

A nagyszabású projekt elsődleges célja az egyetem földrajzi széttagoltságának csökkentése, valamint a saját környezetébe illeszkedő és a modern követelményeknek megfelelő campus létrehozása, amely őrzi és tiszteli Józsefváros műemléki és építészeti értékeit.