#budapesthiányzol: Pozitív nosztalgiakampányt indított a Szimpla Kert

A pozitív nosztalgia jegyében, a régi szép idők hamarosan újra megelevenedésében bizakodva hívta életre a Szimpla Kert csapata, a csak szimplán #budapesthiányzol elnevezésű kampányát.

Közel s távol egy éve már, hogy a hol enyhébb, hol szigorúbb korlátozások mindennapjait éljük, az emberre ráadásul időről időre rátör az érzés, hogy szívesen hangot adna annak, neki mi is hiányzik pontosan a régi, jól megszokott Budapestből. Amint persze az ember kimond egyet, rögtön kettő jut még eszébe, mennyi, de mennyi minden hangulat, apró momentum, érzés fűzi a főváros egyébként pezsgő, mindig nyüzsgő életéhez.

A Szimpla Kert csapata éppen ennek a gondolatnak a fényében hívta életre pozitív nosztalgiakampányát, megmozgatva kicsit a közönséget és közösséget, abban bízva, hogy mindazt, amit most annyira hiányolunk a hétköznapjainkból, hamarosan valóra válhassanak. A Szimpla Kert előtti beugróban találjuk tehát azt a szimbolikus, jövőbe nyíló fehér ajtót, amire napról napra egyre több színes post-it kerül fel, tele érzésekkel, gondolatokkal, hangulatokkal és persze nosztalgikus fővárosi pillanatokkal.

A szervezők hangsúlyozzák a kampány célja nem a kesergés, épp az ellentéte, a pozitív jövőbe tekintés, így ha kedvet érzel, hogy csatlakozz és kifejezd, neked mi az, ami hiányzik a régi fővárosból, vagy csak szimplán megosztanád a legkedvesebb budapesti emlékedet, tegyél egy sétát hétvégén a Kazinczy utcában, írd egy post-itre a legkedvesebb emlékedet és ragaszd ki te is a Szimpla Kert „Jövőbe Nyíló Ajtajára” vagy csatlakozz az online eseményhez, ahol csakugyan elmondhatod, megmutathatod neked mi hiányzik Budapestből. Ha szívesen nosztalgiáznál és belepillantanál a kampány eddigi képeibe, pillanataiba, azt a #budapesthianyzol hashtagre kattintva teheted meg.

Forrás: fb/szineserzsebetvaros