Közösségi kertként hasznosul a terézvárosi Rózsa utca üres telke

A Terézvárosi Rózsa utcában egy üres önkormányzati telken kerül kialakításra az első kerületi közösségi kert, melyet az ott élők vehetnek majd gondozásba.

Kisdiófa kert a 7. kerületben. Fotó: kozossegikertek.hu

A VI. kerületi Rózsa utca 51-53. szám alatt előreláthatólag az elkövetkezendő 2 évre kerül hasznosításra az az önkormányzati üres telek, ahova közösségi kertet szeretnének létrehozni.

A kerület önkormányzata éppen ezért a kerületben élő lakosok felé tett felhívást: akik szeretnének részt venni az kerület első közösségi kertjének kialakításában, gondozásában illetve fenntartásában és elkötelezettek a napi szintű növénygondozás terén, ők az önkormányzat honlapján megadott elérhetőségeken jelentkezhetnek.

A tervek szerint a telek végébe 30 magaságyást alakítanak majd ki, míg az utcafronti részen mindenki által látogatható közösségi pihenőkertet hoznak létre. A felhívásban szerepel többek között az is, ha van rá igény, akkor akár kerekesszékből művelhető ágyásokat is szeretnének kialakítani a közelben élő mozgáskorlátozott, de kertészkedést iránt elhivatott hobbikertészek részére.