Közösségi kertté alakult a terézvárosi Rózsa utca elhagyatottan álló telke

A terézvárosi Rózsa utcában egy üres önkormányzati telken került kialakításra az első, kerületi közösségi kert, melyet az ott élők vehettek gondozásba.

A VI. kerületi Rózsa utca 51-53. szám alatt előreláthatólag az elkövetkezendő 2 évre kerül hasznosításra az az önkormányzati üres telek, ahova márciusban közösségi kertet terveztek. Ezeket a terveket most cselekvésre váltották, és a múlt hétvégén, május 15-én a helyiek gondozásukba is vették a telket a KÉK Kortárs Építészeti Központ segítségével. A fotókon is jól látható, hogy a tervezett magaságyások kialakítása megtörtént, a nagy sürgés-forgásból pedig mindenki kivette a részét.

A kerület önkormányzata néhány hónappal ezelőtt a kerületben élő lakosok felé tett felhívást: akik szeretnének részt venni a kerület első közösségi kertjének kialakításában, gondozásában illetve fenntartásában és elkötelezettek a napi szintű növénygondozás terén, ők az önkormányzat honlapján megadott elérhetőségeken jelentkezhettek.

blank

A márciusi tervek között szerepelt, hogy a telek végébe 30 magaságyást alakítanak majd ki, míg az utcafronti részen mindenki által látogatható közösségi pihenőkertet hoznak létre. A felhívásban szerepelt többek között az is, ha van rá igény, akár kerekesszékből művelhető ágyásokat is szeretnének kialakítani a közelben élő mozgáskorlátozott, de a kertészkedés iránt elhivatott hobbikertészek részére.

blank

blank

blank

Fotók: Temesvári Szilvia Facebook-oldala