Állatbarát lett Ferencváros önkormányzata

Ezentúl nem kell hazarohanni a kutyával, hogy időben odaérjünk ügyeket intézni a hivatalba – legalábbis akkor, ha a IX. kerületi, állatbarát önkormányzathoz sietünk.

Fotó: Ferencváros Facebook

A Ferencvárosi Önkormányzat Facebookon jelentette be tegnap a hírt, miszerint állatbaráttá teszik a kerület Bakáts téri polgármesteri hivatalát.

Habár a kommentszekcióban többen is kifejezték egyet nem értésüket az irodai kutyatartással kapcsolatban, valójában csak annyiról van szó, hogy előre meghatározott szabályok szerint behozható állat a hivatalba, ekképpen segítve a városi gazdik ügyintézését.

A ferencvárosi vezetőség által lefektetett szabályok pedig a következők:

  1. Az önkormányzat irodáiba, ügyfélszolgálataira az ügyfelek, látogatók mostantól behozhatják 35 kilogrammos testsúlyt meg nem haladó kutyájukat, kisállatukat.
  2. A vendégállatok pórázzal felvezetve és szájkosárral vagy hordozóban/speciális hordozótáskában szállíthatók.
  3. Minden, az épületbe behozott állatnak a nyakán kell lennie egy azonosítónak, amin az állat neve és a gazda adatai (név, telefonszám) szerepelnek. Azonosító nélküli állat nem hozható be a Hivatal épületeibe.
  4. Ügyfél, látogató csak tiszta, ápolt, szobatiszta, alapvető vezényszavakra hallgató, kötelező oltásokkal, chippel rendelkező, egészséges állatot hozhat a hivatali területekre.
  5. A gazdának minden esetben magánál kell tartania az állat oltási könyvét, amelyet a biztonsági személyzet ellenőrizhet.
  6. Amennyiben az állat zavarja a többi ügyfél vagy az ügyintézők nyugalmát, bepiszkít vagy rongál, a gazdájának azonnal ki kell vinnie a hivatali épület területéről.
  7. A behozott állatok a folyosókon, irodákban vagy más nyílt helyiségekben kizárólag a gazdával közlekedhetnek.
  8. Az állatoknak tilos az irodabútorokra felmászni, azon tartózkodni.
  9. A behozott állatokat nem szabad az illemhelyiségekbe bevinni.