6 budapesti salátázó, ha friss és ropogós tavaszi falatokra vágynál

Ebben a 6 budapesti salátázóban, a télen-nyáron frissen és ropogósan kínált vitamindús, könnyed fogások mellett különlegességekbe is jócskán belebotlik az ember: jól bevált receptek újragondolva, egy-egy rafinált dresszing vagy hozzávaló, és máris kész a legtökéletesebb tavaszeleji harapnivaló.

Basil Ica

A Basil Ica Salátabár és Palacsintázóban a napi menü részeként egy adag finom leves mellé te magad állíthatod össze álmaid salátáját. De akkor is választhatod az éttermet, ha változatos meleg ételekre, kézműves tésztákra, hideg sültekre, szendvicsekre vagy desszertekre éhezel. Alkalomadtán próbáld ki friss gyümölcsleveiket is!

1065 Budapest, Révay köz 2.

Buono Bistro

Ettél már bundás brokkoli falatokat főtt tojással, zöldsalátával, koktélparadicsommal, uborkával, fűszeres kiflikarikákkal és majonézes öntettel? Ha tetszik az elképzelés, a Buono többi salátakreációja is szimpatikus lesz, hiszen izgalmas összetevők sorára, sült almakockára, fügés almaecetre és szárított paradicsomra számíthatsz!

1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 6–10.

Capri pizzéria és kávézó

Mennyei pizzák jutnak róla eszünkbe, pedig salátafronton is erős a Capri kínálata. Étlapra tűzik például tonhalas és kecskesajtos alternatívák mellett a Caesar saláta szardellás-pirított csirkemelles változatát, és a San Marino után elnevezett, lepénykenyérbe göngyölt, csirkemellel megbolondított olívaolajos-citromos zöldsalátát is.

1025 Budapest, Csatárka út 54.
1046 Budapest, Fóti út 68.
1149 Budapest, Bosnyák tér 5.

blank

Freshland

Hétfőtől vasárnapig laktató, vibrálóan színes, kreatív fantázianevű saláták választékával találkozhatsz Budapest számtalan helyszínén. A különböző zenei irányzatokról elnevezett, ízlelőbimbókat aktiváló kombinációkban füstölt tofu, gyöngyhagyma, bulgur, lazac és számos salátaöntet gyarapítja a lehetséges alkotóelemek listáját.

1062 Budapest, Váci út 1-3. (Westend)
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. (Lurdy Ház)
1138 Budapest, Váci út 178. (Duna Plaza)
1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75/A-C (Köki Terminál)
1191 Budapest, Üllői út 201. (Shopmark)

blank

Pizza Paradicsom

Az óbudai étterem leveszi válladról az ebéd és a vacsora elkészítésének terhét, ráadásul rendszeresen új akciókkal áll elő. Ami a salátákat illeti, kérhetsz kecskesajtos fejes salátát, sok-sok zöldségből álló, füstölt sajttal meghintett Gasztro salátát, tonhalas-olívabogyós zöldségeket, görög salátát vagy mézes csirkesalátát.

1035 Budapest, Vörösvári út 13.

blank

Streety

A Streety ínyenc salátái nem e világiak, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a Wolt és a Netpincér hálózatán elérhető étterem a fúziós konyhaművészet egyik képviselője. A vörös tonhalas-avokádós salátát narancsos miso öntettel készítik, és a céklás kecskesajtsalátát sem aprózzák el, aminél a pirított tökmag teszi fel az i-re a pontot.

blank