Mostantól ismerősen csengő hang köszön vissza a Kisföldalatti utastájékoztatójából

Kereken 25 év után újul meg a Kisföldalatti hangos utastájékoztató rendszere, aminek kapcsán jobb hangminőség, új hanganyagok, angol nyelvű utastájékoztatás, illetve egy ismerősen csengő hang modernizálja az eddig használt rendszert.

Hihetetlen belegondolni, hogy a kontinentális Európa első városi földalattijaként 1896 óta szolgálja a fővárost a Milleniumi Földalatti Vasút, mely 2002 óta a világörökség részét is képezi.

A rendszeresen a földalattin utazók most jelentős, minőségbeli javulást tapasztalhatnak majd az utastájékoztatás terén, hiszen új berendezések és hanganyagok is segítik a hangos utastájékoztatást. Az eddigi berendezések még 1995-ben kerültek üzembe, azóta nem került sor a korszerűsítésükre.

És hogy ki az ismerős hang? Hosszabb útvonalon utazóknak a vasúti pályaudvarok hangosbemondóiból, míg a fővárosiaknak a metrókból lehet ismerős a mostantól a földalattin is megszólaló Szalóczy Pál újságíró, riporter, rádió- és tévébemondó, akinek mélyen zengő hangját mint régen hallott ismerőst köszönthetjük, Rachel Appleby angol nyelvű szövegei mellett.

És egy kis ízelítő a hangjátékból:

Forrás: bkk.hu