Elhanyagolt területen kerül kialakításra a II. kerület új szabadidőparkja

A közeljövőben a Pál-völgyi-barlang szomszédságában, jelenleg elhanyagolt területen kerül kialakításra egy grandiózus szabadidőpark, mely a közösségi igényeknek megfelelően lesz kiépítve, számos kikapcsolódási és szabadidős, rekreációs lehetőséggel.

A szabadidőparkot a II. kerületi Csalit utca-Csatárka út-Szikla utca által határolt, jelenleg elhanyagolt telkeken tervezik kialakítani, melynek megvalósításába két alkalommal is bevonták a környéken élőket. Az itt élők javaslatai alapján a korábbi terveket több esetben is módosították, elvetették például a sütögetők és a szökőkutak ötletét.

Az új látványterveknek megfelelően egy olyan parkot terveznek kialakítani, mely minden korosztály számára megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket biztosít amellett, hogy a sportolni vágyók és kutyatartók igényeit is kielégítik.

Szintén a környékbeliek javaslatára több padot és napozóágyat telepítenek majd a területre, de az elképzelés szól fitneszparkról, geológiai és dendrológiai bemutatókertről, futókörről, ivókútról, játszótérről, óriáscsúszdáról, illemhelyként és büféként funkcionáló konténerépületről, továbbá kutyafuttatóról és KRESZ-parkról is.

A zöldterület megtartása elsődleges szempont, így a meglévő, értékes fákat megtartják, és további lombos fák, illetve cserjék telepítésére kerül majd sor a kivitelezés során. A megvalósítás pillanatnyilag a tereprendezés, illetve a geodéziai mérések fázisában tart.

blank

blank

blank

blank

blank

Képek: masodikkerulet.hu