Így fog kinézni a XIII. kerület új ökoparkja

Tóval, fákkal és növényekkel, 9300 négyzetméteren építik meg a főváros legújabb, Vizafogó park névre keresztelt ökoparkját az Árpád hídnál.

Az idei év egyik legfontosabb önkormányzati fejlesztése a XIII. kerületben a Vizafogó park kialakítása. Egy teljesen új park épül összesen 9300 négyzetméteren. A beruházás megvalósításának központi eleme az „ökopark” jellegű kialakítás, a természetes felületképzés, a klímavédelem és a fenntarthatóság.

Egyedi identitást biztosító karakteres közparkot tervezünk magas zöldfelületi aránnyal, nagy lombtömegű fásítás mellett, pihenő padokkal. A park központjában mesterségesen kialakított tó és mellette egy köztéri műalkotás adja meg a park egyediségét.

Az öntözésről, locsolásról több fúrt talajvízkutas automata esőérzékelős rendszerrel fogunk gondoskodni. Vízáteresztő burkolatokat alkalmazunk az esővíz megkötésére. A parkot a mai kor energiaszemléletének megfelelően alacsony energiafogyasztású LED világítással tervezzük megvalósítani. A parkban 55 db többször előnevelt, 45/50 cm törzskörméretű fát, valamint 9500 évelő növényt ültetünk el.” – írja Facebook-oldalán Puchner Gábor, a XIII. kerülti Önkormányzat alpolgármestere.

A terület jelenlegi állapota

Az új park elhelyezkedése és tervezett kialakítása

Látványtervek a XIII. kerület új ökoparkjáról

Fotók: Puchner Gábor Facebook-oldala