A távolból is közel: 7 szívhez szóló ajándéktipp távol élő szeretteinknek

Az idei évet rendhagyó módon éljük, a hagyományos ünneplés és az ajándékozás mikéntje is átalakulóban van. Most éppen abban is kreatívnak kell lenni, hogy karácsony alkalmával megajándékozzuk távol élő szeretteinket, vagy azokat, akiket nincs lehetőségünk személyesen meglátogatni.

Személyes üzenet

Egy kézzel írt levél, egy frappánsan megfogalmazott képeslap. Nem kell hosszú írásra gondolni, már pusztán a postaládában talált személyes apróság is örömmel tölti el azt, aki kapja, és akkor sem kell aggódni, ha nem megy olyan könnyen az írás, hiszen választhatunk olyan tervezői képeslapot, ami már önmagában fontos üzenetekkel rendelkezik. Ilyen a Dot for You hiánypótló képeslapkollekciója és az INK Letterpress papírra vetett üzenetei.

Dot for You
INK Letterpress

„A keksz az új puszi!”

Fogalmaz Márk Szonja, a budai Édesem cukrászda tulajdonosa, aki idén karácsonyra 10 féle kekszvariációval készült, amelyet az ajándékozott nevére rendelve kedvünk szerint variálhatunk kis és nagy kiszerelésben, édes meglepetést és örömteli pillanatokat szerezve szeretteinknek.

Személyes üzenet, ezúttal videóban

Számtalan alkalommal megnéztük már az Igazából szerelem elragadó jelenetét, amikor Mark végre rászánja magát, hogy „elmondja” gondolatait. Néhány tetszőleges papír, egy filctoll, némi idő és egy okostelefon kell csupán, hogy valakinek szebbé varázsoljuk a karácsonyát.

Klozer

A játék, ami közelebb hoz, közösség- és kapcsolatépítő fókusszal, ráadásul online is játszható kivitelben. A szakemberek által tervezett játék a távolságot hivatott áthidalni és némi saját élménnyel megajándékozni, baráti és családi társaságoknak tökéletes, ha feledhetővé és személyesebbé tennétek a távolságot.

Egy könyv neked, egy könyv neki

Avagy a közös olvasás élménye. Lehet akár a személyes kedvenced, amit beszerzel távol élő szerettednek, de lehet olyan is, amely mindkettőtök számára új élményt hoz, melyet akármikor megbeszélhettek. Egyre kell csak figyelni: spoilerezni tilos!

Spotify-lista a kedvenc dalaidból

Egy csak számára készült zenelista az általa kedvelt vagy épp közös, kedvenc dalokból. Egy kis idő szükséges hozzá, egy profil és indulhat is a zenebúvárkodás, hogy karácsonykor már a playlistet hallgatva közösen hangolódjatok. Garantáltan időtálló és személyes ajándék lesz.

Picaround

Egyet is vehetsz, de akár rögtön kettőt is a tetszőleges Picaround felnőtt színezőkből, ahol a megajándékozott számára csak a végén derül ki, mit is színez. Az optikai csalódás elmaradhatatlan, az eredmény egy fotorealisztikus kép lesz, amivel némi tartalmas időtöltést és digitális detoxot is ajándékozunk. Kapható a Ficak Budapest Craft/Shop-ban vagy a Lúdlaborban.