Budapest legnagyobb tetőkertje épül a Testnevelési Egyetem új kampuszán

Eldőlt, hogyan fognak kinézni a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai új épületei: lesz például fedett uszoda és atlétikacsarnok, lőtér, sportcsarnokok, valamint elkészül Budapest legnagyobb tetőkertje.

Fotó: TSPC

A kampuszfejlesztés egyik leglátványosabb eleme vitathatatlanul a 9000 négyzetméteres tető beépítése, ahol 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, zöld lugas és egy kávézó terasz is helyet kap – ezzel Budapest legnagyobb tetőteraszává lépve elő.

Fotó: TSPC

A Testnevelési Egyetem új kampusza földszinti parkkal is bővül, hiszen kialakításra kerül a Hauszmann-féle történeti kertamely az atlétikacsarnok 13 méteres falába torkollik. A TSPC tervezői vertikális kerttel folytatják a történeti örökséget: befuttatják növényekkel.

blank
Fotó: TSPC
blank
Fotó: TSPC

Az egyetem kampuszán épül az ország első olyan zárt atlétikai csarnoka, amely az épületen belül 200 méteres futókörrel rendelkezik, így tévés közvetítésre alkalmas. Ezen kívül szó szerint egymásra épülnek majd a sportterek: a tornacsarnok fölött a küzdősportok terei, a kosárlabdaterem fölött pedig kézilabdaterem kerül kialakításra.

A TSPC építési tervéről ITT tudhattok meg többet.