6 családi társasjáték kis és nagy gyerekeknek

A társasjátékozással töltött idő mindig emlékezetes, nekünk legalábbis ez a tapasztalatunk. Nemcsak szórakoztató, de összehozza az embereket, megdolgoztatja az agyat, türelemre nevel, csapatjátékra késztet, és stresszlevezetésre is alkalmas. Ha kedvet kaptál egy új játék beszerzéséhez, olvasd el ajánlónkat!

Piros Történetek (8 éves kortól)

A  Fekete Történetek nevű kártyajáték gyerekbarát verziójában 50 trükkös, horrorisztikus elemeket mellőző bűnesetet oldhatnak meg a kis (és nagy) detektívek, akár már 7-8 éves kortól. A játékosok Sherlock Holmes babérjaira törve óvatos puhatolózással erednek a rejtélyek nyomába, és mivel a család csak együtt fejtheti meg a titkokat, fejlődik a résztvevők együttműködési képessége. A Piros Történetek logikai rejtvényei egy kompakt kis dobozban érkeznek hozzátok, és csak rajtatok áll, mit hoztok ki belőlük. A játékidő körülbelül 20 perc.

Legjobb olcsó társasjátékok gyerekeknek 2020

Tiltott Sziget (10 éves kortól)

Az Ősök rég letűnt birodalmának félreeső zugában, a Tiltott Szigeten négy szent kincset rejtettek el, melyek által a halandók képessé válnak a négy őselem irányítására. A felbecsülhetetlen értékű zsákmányt persze nem adják könnyen, nagy veszély leselkedik a szigetre lépő betolakodókra. Ha ügyesek vagytok, a ti csapatotok lehet az első, aki átlépi a sziget határait és megszerzi a kincset, mielőtt a területet elárasztja a víz. Kezdők is gyorsan felveszik a játék ritmusát!

Legjobb társasjátékok gyerekeknek 2020

A Mars terraformálása (12 éves kortól)

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy bolygóközi vállalatot irányíthatsz a Marson, és munkáddal hozzájárulhatsz, hogy a titokzatos vörös bolygó élhető legyen? A Mars terraformálásának elképzelt missziója elsősorban nem arról szól, hogy minél több profitot termelj, inkább az emberiség érdekeinek képviselete a cél. A versenytársakkal szemben csak akkor győzedelmeskedsz, ha taktikázol és kiépítesz egy biztos stratégiát. Képes vagy rá? Nagyon jó stratégiai társasjáték, amivel a vállalatvezetési érzékedet is tesztelheted.

Legjobb stratégiai társasjátékok 2020

Jóbarátok – Bumm, szívtál (12 éves kortól)

Az amerikai szitkom népszerűsége annak ellenére töretlen, hogy az utolsó epizódot 16 évvel ezelőtt, 2004-ben forgatták le. A humoros sorozat logóját szinte mindegy, milyen termékre nyomják rá, az nagy sikert arat, valószínűleg ez fog történni a Bumm, szívtál! nevű társasjátékkal is. A Jóbarátok ismert kvízjátéka lehetővé teszi, hogy átéld, amit Ross, Joey és Chandler: megpörgetheted a Miszlikkereket, és ha jól válaszolsz a kérdésekre, a Szivárványgyűrűn át eljuthatsz az Aranymajom zónába. Máskülönben elmondhatod magadról, hogy Bumm, szívtál! Mindezt nagyjából 30 perc alatt.

Jóbarátok társasjáték

Szabadulópakli: Időpróba (12 éves kortól)

Vajon felérhet-e egy pakli kártya a szabadulószobák okozta élménnyel? Itt az idő, hogy kiderüljön! Barátaiddal csapdába estél Dr. Thyme titokzatos laboratóriumában, és az a feladatotok, hogy időben kijussatok onnan. A játékot – ha többen vagytok –, közösen kell megoldanotok, de arra is van mód, hogy egyedül tedd próbára logikai gondolkodásmódod. Nem számít, hogy nincs nagy gyakorlatod a kijutásban, mert kifejezetten kezdőknek ajánlják. Szabadulópakliból egyébként nem ez az egyetlen a piacon, ha lejátszottátok, próbáljátok ki Eldorádó legendáját is!

Legjobb logikai társasjáték 2020

Grimm Erdő (14 éves kortól)

A mesék világába kalauzoló társasjáték nagy kedvenc a szakma és a játékosok körében, 2018-ban grafika/prezentáció kategóriában Golden Geek Awardsra jelölték.  Az alaptörténet szerint a kapzsi Reginald király beépíttetné a sötét Grimm Erdőt, a feladatot azonban már nem bízhatja a kiöregedett Királyi Építőkre, azaz a három kismalacra. A király lázas keresésbe kezd, hogy méltó utódokat találjon, és szerencséjére bőven akad a rátermettségét bizonyítani szándékozó jelentkező. Te is részese leszel a megmérettetésnek: az nyer, aki a leggyorsabban felépít három házat!

Legjobb társasjáték gyerekeknek 2020