Mikor gyerekek ajánlanak könyveket: 5 skandináv kötet az apróságoknak

Annál hitelesebb aligha lehetne, minthogy gyerekek ajánlják a kedvenc könyveiket a nagyközönségnek: kortársaiknak, szülőknek, akik hasonló korú csemetéiket szeretnék meglepni a skandináv gyerekirodalom egy-egy válogatott gyöngyszemével. Az ötlet a Skandináv Ház és a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár közös akciója, ahol 9, 10, 11 és 12 évesek ajánlják kedvenc északi olvasmányaikat.

Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

A norvég gyerekkönyv a Scolar Könyvkiadó gondozásában jelent meg 2019-ben. Elsősorban a 8-12 éves korosztálynak ajánlott, de a történet izgalmas témát vet fel, így lehet szélesebb olvasóközönségre talál majd. Ajánlóját a 11 éves Fóris Hanna írta, amit ITT tudtok elolvasni.

Rose Lagercrantz: Viszlát legközelebb!

A 7-10 éveseknek szánt svéd kisregénysorozat ötödik része a Viszlát legközelebb! kötet, mely a Cerkabella Kiadónál jelent meg frissen, az idei évben. Ajánlót hozzá a 9 éves Kecskés Boglárka mellékelt, amit a könyvre kattintva tudtok megtekinteni.

legjobb könyvek gyerekek 2020

Kristina Ohlsson: Zombiláz

Az üveggyerekek szerzőjének új könyve szintén 2020-as megjelenésű, de egy kicsit idősebb korosztálynak szánt ifjúsági olvasmány. Az Animus Kiadó kötete a svéd vonalat erősíti, a könyvre kattintva pedig elérhető a 12 éves Manqarious Sarah könyvajánlója.

legjobb gyerekkönyvek 2020

Maja Lunde: Hónővér

A norvég könyv 2019-ben a Cser Kiadónál jelent meg, igazi téli, karácsonyi történet, némi adventi vonatkozással megfűszerezve, hiszen nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, 24 fejezetből áll, így minden decemberi estére jut egy-egy. A történet főhőse, Noel maga is 10 éves, a Hónővér 10 éves kortól ajánlott olvasmány, a kötetre kattintva pedig a 10 éves Petykó Kamilla Gréta tollából származó ajánlóból szemezgethetünk.

legjobb könyvek gyerekek 2020

Kerstin Lundberg Hahn: Mandulaszív

Az említett Cerkabella Kiadó soron következő svéd gyerekkönyve a Mandulaszív, mely 2019-ben került a boltok polcaira. A 10 éveseknek ajánlott olvasmány előző kötete Szerencsesüti címmel jelent meg, a Mandulaszívhez viszont a 9 éves Kondor Lili írt ajánlót, melyet a könyvre kattintva már olvashattok is.

legjobb gyerekkönyvek 2020