Könyvek a karácsonyfa alá: Ajánló a család minden tagjának

Egy tökéletesen megválasztott könyv mindig telitalálat, ha ajándékozásról van szó. Könyvválogatásunkban sorra vesszük a család apraja-nagyját, és a 21. Század Kiadóval karöltve adunk pár tippet, milyen személyre szabott olvasnivalóval lepd meg családtagjaidat.

Anyáknak és feleségeknek

Matthew McConaughey: Zöldlámpa

“Brutális finomságok, szépségek, elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbáltam szlalomozni. Szerelmeslevél az élethez. Ötven éve élem ezt az életet, lejegyzek sikereket és kudarcokat, örömöket és bánatokat, dolgokat, amik ámulattal töltenek el, és dolgokat, amiktől kirobban belőlem a nevetés. Ha az ember tudja, hogyan és mikor boldoguljon az élet kihívásaival – hogyan viszonyuljon relatívan az elkerülhetetlenhez –, akkor élvezheti a sikernek azt az állapotát, amit úgy nevezek, ‘elkapni a zöldlámpát’. Ez a könyv a zöldlámpákról szól, és arról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz.”

Könyvek karácsonyra nőknek 2020

Apáknak és férjeknek

Colin O’Brady: Nincs lehetetlen

Colin O’Brady a Mount Everesttől az Antarktiszig bejárta a világ legszélsőségesebb terepeit. Küzdelmes életútja felszabadította a benne rejlő potenciált: az Antarktisz-expedíció előtt három hegymászó világrekordot teljesített. Csaknem két hónapot töltött egyedül a gondolataival. Rettegve, kétségek között igyekezett inspirációt meríteni addigi meghatározó élményeiből. Előtte soha senki nem kelt át egyedül, segítők nélkül, saját erejéből ezen a vidéken, ő mégis győzedelmeskedett. Őszinte, megindító olvasmány, amely bemutatja, mire képes az ember, miközben leküzdi az előtte álló akadályokat, kitolja teljesítőképessége határait és ráébred, mi az, ami az életben igazán számít.

Könyvek karácsonyra férfiaknak 2020

Lánytestvéreknek

Josie Silver: Lydia Bird két élete

Lydia újra és újra belép saját múltja kapuján, és azt teszi, ami lehetetlennek hangzik: egyszerre két életet él. De érzelmileg igénybe veszi, hogy mindig visszatér oda, ahol Freddie még él, ahol Freddie-é Lydia szíve. Mert az új életben felbukkan valaki, aki azt szeretné, hogy Lydia maradjon vele. Mi lett volna, ha? – sokszor tesszük fel magunknak a kérdést életünk fordulópontjaihoz érve. Ennek ered nyomába Josie Silver új, lehengerlő szerelmi története, amelyből sugárzik a tőle megszokott emberszeretet és lelemény.

Könyvek karácsonyra lányoknak 2020

Fiútestvéreknek

B. Cairns – J. Dillon – G. Susman: Mindörökké Jóbarátok – Az epizódok története

Hat fiatal New Yorkban: lakótársak, haverok – a recept azonnal klasszikussá vált és tucatszámra készítették a hasonló szituációs komédiákat, még jóval a Jóbarátok hőskora után is. A nézők tíz évadon keresztül lebilincselve figyelték, hogyan éli meg Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler és Joey a húszas és harmincas éveit, hogyan barátkoznak, hogyan szembesülnek saját ambícióikkal, és persze azt, hogy mekkora adag szarkazmussal vesznek körül minden egyes történést. Flashbackszerű nosztalgia és bennfentes információk: a rajongók mindent megtudhatnak arról, hogyan született meg minden idők legizgalmasabb tévéműsora Monica és Rachel lakásában és a Central Perkben.

Könyvek karácsonyra fiúknak 2020

Nagymamáknak

Karen Swan: Karácsonyi parti

Declan Lorne, az utolsó ír lovag váratlanul jobblétre szenderül. Az ősi cím vele együtt száll a sírba, birtokán pedig, amely az ország vad, délnyugati partvidékén található, három lánya osztozik. Az idősebb lányok, Ottie és Pip várakozásaiknak megfelelően kapják meg örökségüket, azonban mindenki meglepetésére – és csalódására – a legkisebb lány, a család fekete báránya, Willow örökli magát a kastélyt. A három lánytestvér annak idején közel állt egymáshoz, de most elkeseredett küzdelem kezdődik, ahol titkaikra sorra fény derül: Ottie, Willow és Pip számára egyetlen kérdés marad – képesek lesznek arra, hogy a jövőjüket egyengessék?

Könyvek karácsonyra nőknek 2020

Nagypapáknak

Földvári András: Elmentem világgá! – 80 sztorival a Föld körül

Ki ne álmodott volna arról, hogy nekiindul és bejárja a világot? Hogy eljut mindenhova, minden egyes országba? András elképesztő utazási mániája valahogy így hatalmasodott el rajta: egykori malévos kollégájától 1997-ben ajándékba kapott egy könyvet, mely a világ 100 építészeti csodáját mutatta be. Bár hősünk ekkorra már látott párat a látványosságok közül, elhatározta, hogy addig nem nyugszik, amíg az összeset végig nem látogatja. Az egykori hobbi eredménye mára: vizet fakasztott egy mexikói dzsungelben, iskolát épített Kongóban, páholyból nézte a wagah-i határzáró üvöltőversenyt, és strandolt Grönlandon, egyszer tíz reptéren járt egyetlen nap alatt – és kétszer lépett át a 2020-as évbe.

Könyvek karácsonyra férfiaknak 2020