Elindult a „magyar Netflix”, a Filmio

Elindult a magyar filmeket felsorakoztató online streamingszolgáltatás, a Filmio, ahol mind a klasszikus alkotások, mind a közelmúlt legnagyobb magyar filmsikerei elérhetőek lesznek.

Csütörtökön startol a "magyar Netflix", a Filmio

Több mint 220 magyar film és sorozat válik elérhetővé mindenki számára a ma indult filmio.hu honlapon: az állandóan bővülő kínálat a magyar mozgókép első 120 évét foglalja össze, így archív és felújított filmet, valamint vadi új alkotásokat és filmpremiereket is nézhetünk majd.

A filmek döntő többsége mozifilm, köztük a közelmúlt sikerei, így a Kincsem, A Viszkis, a Liza, a rókatündér és az Oscar-díjas Saul fia. A digitális felújításnak, restaurálásnak köszönhetően pedig 120 olyan régi kedvenc is tökéletes kép- és hangminőséggel nézhető meg a felületen, mint a Hyppolit, a lakájA tanú, A Pogány Madonna, a Megáll az idő vagy a Moszkva tér. Az előbbieken túl a Filmio kínálatát színesítik animációk, dokumentumfilmek és tévéfilmek is.

A Filmio havidíja 1190 forint

2020. november 19-én a Nemzeti Filmintézet elindította saját streamingszolgáltatását, amelyen – a Netflixhez és az HBO GO-hoz hasonlóan – előfizetés után juthatunk hozzá egy ezelőtt példa nélküli magyar filmtárhoz. Az első hónapban 890 forintért vehetjük igénybe a Filmio filmes szolgáltatásait, majd a próbahónap után, januártól havi 1190 forintot kell fizetnünk a magyar filmekért.

Az online platform kialakítása a Netflixhez és az HBO GO-hoz hasonló: böngészhetünk az egyes filmzsánerek között, elmenthetjük a későbbi megnézésre szánt produkciókat és kereshetünk címke vagy műfaj alapján. Extrák is elérhetőek lesznek, úgymint werkfilmek és standfotók.

A filmio.hu nyitólapja

A streamingszolgáltatás jelenleg csak Magyarországon elérhető, és még a telefonos alkalmazás is fejlesztés alatt áll. A tervek szerint a filmek hamarosan magyar akadálymentesített és angol felirattal is nézhetőek lesznek, készül az okostévé-applikáció, továbbá a V4 filmintézetei is kapcsolódnak majd saját tartalmakkal a felülethez.