Rendhagyó lesz a 2020-as Nemzeti Vágta

A koronavírus-járvány alaposan átírta a Nemzeti Vágta forgatókönyvét, mely azonban a különleges helyzet ellenére idén akár többet is adhat a tévénézőknek, mint az eddigi években. A Vágta futamait professzionális sportközvetítésként élvezhetik majd a lovassport szerelmesei a Duna TV csatornáján, október 11-én. Idén nyolc hazai településen mérhették össze a lovasok tudásukat a Nemzeti Vágta selejtezőin, és a döntőre már nem kell sokat várni a képernyők előtt.

Nemzeti Vágta 2020

A koronavírus miatt változott az idei előfutamok száma, a megszokott 16 helyett 8 hazai településen rendeztek válogatót. Minden helyszínről az első négy helyezett település indulhat a budapesti döntőbe, az elővágta rendezői pedig további két települést küldhetnek a Hősök terére. A kis lovasok is összemérték tudásukat már az elővágtákon, közülük helyszínenként az első két versenyző jutott be a döntőbe.

Idén ismét nyeregbe száll a kétszeres győztes címvédő, Nagy Arnold, és a szintén kétszeres bajnok, Németh János. Ott lesz a mezőnyben a tavalyi döntő harmadik és negyedik helyezettje is, Somogyi József és Vámos Mercédesz személyében. Ebben az évben két új helyszínnel bővült a versenynaptár, Vácdukán és a nagy lovashagyományokkal rendelkező Orosházán is első alkalommal tartottak előválogatót.

Nemzeti Vágta 2020

A Vágta szervezői számára a versenyzők, a közönség és a lovak egészségének védelme a legfontosabb szempont, ez most a koronavírus-járvány okozta helyzetben hatványozottan kiemelt szemponttá vált. Így hosszas mérlegelés után a Nemzeti Vágta Szervezőbizottsága úgy döntött, hogy zárt kapuk között szervezik meg a 13. Nemzeti Vágta döntőjét október 10-11-én a Hősök terén.

A nézők nem maradnak azonban Vágta nélkül, mert az MTVA több felületen is közvetíti majd a kétnapos eseményt. A www.mediaklikk.hu oldalon szombaton élőben az összes előfutamot megnézhetik az érdeklődők, vasárnap pedig szintén élőben követhetik végig a programokat. Ezen kívül a Duna TV vasárnap 15.00-17.30-ig 2,5 órás élő közvetítés keretében számol be a döntőkről. A szervezők ígérete szerint az elmúlt évekhez hasonlóan színes programokra számíthatnak az érdeklődők.