Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (október 1-4.)

Ismét összegyűjtöttünk nektek egy szekérderéknyi hétvégi programot Budapesten: kiállítások, koncertek és gasztroélmények is vannak közük. Neked csak ki kell választani a kedvencedet!

Csütörtöki programok

Eklektika kiállításmegnyitó @Szimpla Kert

Sándor Eszter Anita és Sándor Gyöngyvár Orsolya kiállítása.
A megnyitó elején és a végén Szalay Henrietta énekesnő fog énekelni. A vírus helyzetre való tekintettel Kárpáti Zoltán művészettörténész (Szépművészeti Múzeum, Grafikai Gyűjtemény munkatársa) videóüzenetet fog küldeni. Dr. Gönczi Ambrus helytörténész, muzeológus a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője jelen állás szerint élőben szeretné megnyitni a kiállítást, de amennyiben valami történne úgy ő is videóüzenetet küld.

Hétvégi programok Budapesten

BRC Mammuttető jótékonysági vetítés: Életrevalók

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült!

Pénteki programok

Academy for Actors of Civil Change

Évek óta népszerű, a szociális, művészeti és nevelési területeket összekapcsoló projektünk, az Academy for Actors of Civil Change 2020-ban rendhagyó módon egy online konferenciával egészül ki. Az október 2-án megvalósuló @cademy problémaorientáltan reflektál a járványhelyzetre: a résztvevők 8 nemzetközi szinten elismert szakember angol nyelvű előadásán keresztül vizsgálják, milyen kihívásokat jelent, ha a szociális munka és az előadóművészet a digitális térben kapcsolódik össze.

Regisztráció: https://www.eventbrite.co.uk/e/cademy-conference-by-pro-progressione-tickets-118938884405

Izgalom és idill a Tabánban – felfedező séta a dombok között

Neked mi jut eszedbe a Tabánról? Álmos kis park valahol Budán? Pedig sokkal többet tud mint a Naphegy szép és nyugodt lába! Ezen a sétán felfedezővé válunk, csak panamakalap helyett inkább zseblámpáért nyúlunk és a föld alá ereszkedünk egy óriási márványhordóhoz. Előtte még egy retró ivócsarnokba is betérünk, meleg gyógyvízzel öblítünk, mert bátrak vagyunk, de nem feledjük, hogy a harmincas évekig még úgy állt, örök bulinegyedre lehet számítani a környéken, vérmes kocsmakultúrával. Aztán jobbról balra és balról jobbra is megnézzük, hány lépés Budapest legszűkebb háza (haladóknak tyúklépésben, majd rákjárásban). A séta végén már neked se lesz kérdés, hogyan lehet izgalmas a békés Tabán.

Gyerek-kell 2.1 – Tematikus beszélgetés az anya-képekről – az anyaság tabuiról

Mitől lesz valaki „szuper anya”? Ki dönti ezt el? Milyen társadalmi elvárásoknak kel megfelelni és milyen saját, belülről fakadó elvárásoknak? Mi történik, ha egy nő nem tud kötődni a gyerekéhez? Erről miért nem lehet nyíltan beszélni? Mi okozhatja azt az érzést, hogy bizonyos életszakaszban, vagy permanensen valaki megbánja, hogy gyereket vállalt? Hogy éli meg egy nő a lelki és fizikai változásokat a terhesség-szülés-anyaság alatt? Befolyásolja-e a támogatási rendszer a szülési kedvet, egyáltalán lehet-e ezt kívülről ösztönözni?

ARC-kiállítás (egész hétvégén és tovább is)

Ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek. A hétköznapi élet a Föld szinte minden egyes pontján mindinkább a kockázatok elkerülése köré szerveződik. A bolygón zajló lokális és globális jelenségek miatt mindannyiunknak, az összes földlakónak adott a közös feladvány: Hogyan tovább? – erről szól az immár 20 éves hagyománnyal és komoly ismertséggel rendelkező kiállítás az idén.

Hétvégi programok Budapesten: ARC-kiállítás

Délutáni műszak az Instant-Fogas Komplexumban! (egész hétvégén)

Ugyan szeptember utolsó napjaiban már csak 23 óráig lehetünk együtt, de kedvünk nem szegve elhozzuk álmaid délutáni műszakját, hogy a dolgos hét fáradalmait megfelelően tudd magad mögött hagyni!

Októberi sörnapok (egész hétvégén)

„Sörben az igazság? Derítsd ki, legyél ott a margitszigeti sörnapokon október első hétvégéjén! Október 2-től 4-ig a gasztrosétány több teraszán (Stég pub, Hippie Island, Pizza Puzzle, Champs Sziget, Wonder island, Island Bistro) szeretettel várnak egy korsónyi, engedményes áron kínált frissítő nedűvel. Ugye nem hagyod ki?”

Szombati programok

Banquet for Bees

Az október 3-án megrendezésre kerülő,  Banquet for Bees című interaktív előadás a méhek világába kalauzolja az érdeklődőket: a résztvevők többek között megtanulhatják a méhek táncát, megérthetik szokásaikat, megtapasztalhatják a “méh-lét” rejtelmeit, és végül, egy meghitt lakomán megkóstolhatják e szorgos állatok áldásos munkájának gyümölcseit. A program helyszíne a Városmajori Szabadtéri Színpad.

Hétvégi programok Budapesten

Utcazenészek a Hatker korzón

📢 Hatker Korzó 🎷 Utcazenészek Terézvárosban!🎼

🎼17 óra Blue Flamingos
🎷18 óra Moto MagamUra

Mert NAPPAL bulizni jó… 3.0

A jelenleg hatályban lévő jogszabályok miatt a Sun & Soda Special sajnos elmarad, de mi minden feltételnek eleget téve, bulizni fogunk nappal! ;)

Glutén- és tejmentes kürtőskalács hétvége (szombat-vasárnap)

Immáron harmadik alkalommal tartunk „Mentes” Hétvégét, amikor hétvégén is elérhetőek a glutén-, laktóz-, tejfehérje- és tojásmentes kürtőskalácsaink.

Szüreti brunch & bazár & borpiac (szombat-vasárnap)

Egyszer volt Budán szüreti brunch, bazár és borvásár! Egy korszak lezárulni készül. A meleg hónapok elillanni látszanak. De ne izgulj, aggodalomra nincs okod. Erről gondoskodunk! Gyere, válogass készletünkből és vidd haza a kedvenc nyári emlékeidet tételeink formájában! Aranyozzák be a hideg, szürke hónapokat és éld át imádott pillanataidat általuk! Lehet szó borról vagy akár bazári áruról, ez az állítás igaz lehet, mindkét esetre. Enni meg hát kell mindeközben, nemde?

Hétvégi programok Budapesten

New Wave Pizza & Natural Wine Festival 2020 (szombat-vasárnap)

Bár nehéz időszakon van túl a magyar vendéglátás, de egységben az erő: a dream team visszatért, szeptember végén újra a kedvenc new wave pizzáinké és natúr borainké a főszerep a BlitzKertben!

Ferihegyi Ikarus Találkozó (szombat-vasárnap)

Két nap, amikor nem csak a történelmi repülőgépek játsszák a főszerepet az Aeroparkban. A legendás Ikarus gyár mintegy 30 autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be a október 3-án és 4-én a ferihegyi repülőmúzeumban. A kiállítás mellett élménybuszozás is zajlik majd az Aeropark és az 1-es Terminál között. Az idősebbek így nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig átélhetik az igazi Ikarus-élményt.

Szentek, íriszek és pávák – Keresd velünk Róth Miksa nyomait Erzsébetváros szívében!

Sétánk során közösen fedezünk fel néhány, a Városligeti fasoron és környékén található lenyűgöző villaépületet, templomot és lakóházat. A Városligeti fasor valaha módos polgárok nyaralóvilláinak adott otthont, melyek közül több a szecesszió stilizált növény- és állatmotívumait vonultatja fel.

Varárnapi programok

Meseország mindenkié – mesematiné

Most vasárnap délelőtt mesematinét csinálunk a Meseország mindenkié című mesekönyvből Szalai Kriszta olvas fel, de lesznek még meglepetések, például a megkeresésünkre azonnal, hangos és extra lelkes igent mondó Őrsi Gergely, gyakorló apa (szabadidejében polgármester) is kipróbálja magát mesemondóként, miközben Cserna Antal színművész gitározik.

Hétvégi programok Budapesten

Közös Lábos az Agár Fajtamentőkkel

A Közös Lábos programunkban minden héten más-más civil szervezet képviselői főznek a piacon kapható alapanyagokból, rendszerint egy húsos és egy vegetáriánus fogást. Az itt készülő ételeket adományért cserébe kóstolhatod, adományodat pedig az aktuális szervezet kapja céljai megvalósításához.

Normafa Bográtsch

Ezen a hétvégén sem maradhat el a már megszokott közösségi bográcsozás a Normafa Síházban, ráadásul azt mondják a hozzáértők, hogy szuper, napsütéses időnk lesz! Vasárnap igazi klasszikus GULYÁSLEVES rottyan bográcsban annak, aki imádja az eredeti ízeket és a hasát a hét legpihenősebb napján.🥘

WAMP / Design Week / október 4.

Október első hetében a Budapest Design Week programsorozat részeként kerül megrendezésre a WAMP Design Vásár a gyönyörű adottságokkal rendelkező Hegyvidéki Sirály sétányon, a MOMkult előtt. Csatlakozva a Design Hét idei „Tartsd körforgásban!” tematikájához olyan tervezőket ismerhetünk meg, akiknek fontos a fenntarthatóság, a tervezéskor szem előtt tartják a zero waste filozófiát és az újrahasznosítást, valamint gondosan ügyelnek a tárgyak tartósságára, ezáltal is csökkentve az ökológiai lábnyomot.

Budapesti programok a hétvégén: WAMP

Mini sörfesztivál / Szuterén Gasztrotér & UGAR Brewery

Ugyan nem a Theresienwiese-n, hanem a Szuterén kertjében, de október első hétvégéjén szombaton és vasárnap várunk Benneteket az UGAR Brewery-vel közösen egy mini sörfesztiválra, csapolt és üveges sörökkel és finom ételekkel.